search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:47
MENU CLOSE

Κιμ Καρντάσιαν: Από τηλεπερσόνα ποινικολόγος

14.04.2019 06:10
Κιμ Καρντάσιαν: Από τηλεπερσόνα ποινικολόγος - Media

 

Έχει γίνει γνωστή ως τηλεπερσόνα μέσα από ένα ριάλιτι σόου όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς της και απασχολεί συχνά τα ταμπλόιντ έντυπα με την προσωπική της ζωή και τις εκρηκτικές της εμφανίσεις. Η Αμερικανίδα Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ δηλώνει επιχειρηματίας και μοντέλο και το 2018 η περιουσία της ανερχόταν σε 325.000.000 δολάρια.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται από τα πιο επιτυχημένα πρόσωπα με περισσότερους από 59 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter και 114 εκατομμύρια στο Instagram, ενώ η σελίδα της στο Facebook αριθμεί 29 εκατομμύρια “likes”.

Έχει κυκλοφορήσει προϊόντα που φέρουν το όνομά της, όπως το βιντεοπαιχνίδι κινητών Kim Kardashian: Hollywood, το οποίο πρόσθεσε στην περιουσία της 52 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και πληθώρα ρούχων και άλλων προϊόντων. Πρόσφατα λανσάρισε τη δίκη της σειρά καλλυντικών με την επωνυμία KKW Beauty, τα οποία μάλιστα ξεπούλησαν μέσα σε μόλις 31 λεπτά, προσθέτοντας στις καταθέσεις της επιπλέον 12.100.000 δολάρια.

Έχει γίνει εξώφυλλο για το περιοδικό “Playboy”, ενώ το περιοδικό Time την κατέταξε το 2015 στη λίστα του με τους 100 Ανθρώπους με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως καθώς ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη τηλεπερσόνα και το εισόδημά της ξεπερνούσε τα 52 εκατομμύρια δολάρια. Το 2016 το περιοδικό Vogue, την ονόμασε “pop culture φαινόμενο”.

Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε και η σχέση της με τον ράπερ Κάνιε Γουέστ με τον οποίον παντρεύτηκε το 2014 και με τον οποίο έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Τώρα η Κιμ θέτει υψηλότερους στόχους: αποφάσισε να γίνει ποινικολόγος και όπως λέει η ίδια διαβάζει για να δώσει εξετάσεις για το δίπλωμα το 2022.

Από το περασμένο καλοκαίρι και για τέσσερα χρόνια θα είναι ασκούμενη σε μια νομική εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο. Το περασμένο άλλωστε καλοκαίρι η Κιμ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποφυλάκιση της Άλις Μαρί Τζόνσον. Η Καρντάσιαν είχε μάλιστα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ για τον λόγο αυτόν. Μια εβδομάδα αργότερα ο Τραμπ αποφάσισε να της απονείμει χάρη.

Η 63χρονη γυναίκα κρατούνταν σε φυλακή της Αλαμπάμα επί 22 χρόνια. Είχε καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια κάθειρξη για αδικήματα που δεν περιείχαν βία και είχαν σχέση με ναρκωτικά (κατοχή κοκαΐνης) και ξέπλυμα χρήματος.

Μιλώντας για την απόφασή της να επιδιώξει μια νομική καριέρα η Κιμ δήλωσε σε συνέντευξή της στο αμερικανικό Vogue: “Χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ και για μεγάλο διάστημα. Ο Λευκός Οίκος με κάλεσε για να με συμβουλευτεί για τις αλλαγές στο σύστημα απονομής χάριτος και κάθομαι στην αίθουσα Ρούσβελτ μαζί με έναν βουλευτή, ο οποίος είχε καταδικάσει εγκληματίες και μαζί με πολλούς ιδιαίτερα ισχυρούς ανθρώπους και έτσι όπως καθόμουν εκεί είπα ‘Διάολε, πρέπει να γνωρίζω περισσότερα’. Θα πω αυτά που είναι να πω, για την ανθρώπινη πλευρά και γιατί αυτό είναι τόσο άδικο. Αλλά συνοδευόμουν από μαχόμενους δικηγόρους που μπορούσαν να στηρίξουν την θέση μου με γεγονότα. Ποτέ δεν φτάνει ένας για να γίνουν τα πράγματα. Πάντα είναι μια ομάδα ανθρώπων και εγώ γνώριζα πάντα τον ρόλο μου. Αλλά ένιωσα ότι ήθελα να μπορώ να δώσω μάχη για ανθρώπους που είχαν κάνει το χρέος τους προς την κοινωνία. Ένιωθα ότι το σύστημα θα μπορούσε να είναι τόσο διαφορετικό και ήθελα να δώσω μάχη για να αλλάξει. Και αν γνώριζα περισσότερα, θα μπορούσα και να κάνω περισσότερα”.

Ο πατέρας της Καρντάσιαν άλλωστε, ο Ρόμπερτ Καρντάσιαν, ήταν μέλος της υπερασπιστικής ομάδας του OJ Simpson. “Τα σαββατοκύριακα χρησιμοποιούσαν το σπίτι μας για γραφείο με τους Τζόνι Κόχραμ και Μπομπ Σαπίρο. Ο πατέρας μου είχε μια βιβλιοθήκη και όταν έσπρωχνες τον τοίχο υπήρχε ένα μυστικό δωμάτιο από πίσω με όλα τα αρχεία του για την υπόθεση του OJ. Τα σαββατοκύριακα πάντα τρύπωνα εκεί και έψαχνα. Είχα μεγάλη περιέργεια για τα αποδεικτικά στοιχεία”.

Η Κιμ έχει δύο βετεράνους δικηγόρους για επιβλέποντές της αυτή την περίοδο που την βοηθούν να γράψει την διπλωματική της εργασία.

Το καλοκαίρι θα δώσει κάποιες πρώτες εξετάσεις στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και αν περάσει θα της επιτραπεί να συνεχίσει άλλα τρία χρόνια σπουδών.

“Το πρώτο έτος της Νομικής πρέπει να καλύψεις τρία θέματα: το ποινικό δίκαιο, το δίκαιο αδικοπραξιών και τα συμβόλαια. “Για εμένα οι αδικοπραξίες έιναι το πιο συγκεγχυμένο, τα συμβόλαια το πιο βαρετό και το ποινικό δίκαιο το παίζω στα δάχτυλα. Στο πρώτο τεστ που έδωσα πήρα 100. Ευκολάκι. Το διάβασμα είναι που με ενοχλεί. Είναι χρονοβόρο. Τις έννοιες τις αντιλαμβάνομαι μέσα σε δύο δευτερόλεπτα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:47