search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:00
MENU CLOSE

Η Πελαγία Κυριαζή υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι

14.04.2019 09:14
potami1.jpg

 

Στην ανακοίνωση μιας υποψηφιότητας υψηλής συμβολικής αξίας για το Ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού προχώρησε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η Πελαγία Κυριαζή είναι εικαστικός. Κατάγεται από τη Λέσβο και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και δραστηριοποιήθηκε καλλιτεχνικά στη Νέα Υόρκη για είκοσι περίπου χρόνια, χωρίς να χάσει την επαφή της με την Ελλάδα. Εκθέσεις της φιλοξενήθηκαν στη Νέα Υόρκη, στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Θέλω η σκέψη των Ελλήνων καλλιτεχνών να ακουστεί ως τις άκρες της Ευρώπης», σημείωσε η κυρία Κυριαζή στην πρώτη της δήλωση ως υποψήφιας ευρωβουλευτή. «Σε μια εποχή που η τέχνη δεν μένει αμέτοχη στα μεγάλα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής ή των ατομικών δικαιωμάτων, οι σημάνσεις της πρέπει να ταξιδέψουν και έξω από τους εθνικούς εκθεσιακούς χώρους. Η τέχνη μπορεί να είναι ένας ευρωπαϊκός δρόμος προβολής των πολιτικών αιτημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και την υπεράσπιση της διαφορετικότητας.Η τέχνη μπορεί να είναι το μέσο πιστοποίησης της κοινής πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς των Ευρωπαίων».

«Όταν έρχεται ένας άνθρωπος όπως η Πελαγία Κυριαζή στην πολιτική, τότε πραγματικά αισθάνομαι ότι η προσπάθειά μας άξιζε πέρα για πέρα», σημείωσε ο Επικεφαλής του Κινήματος κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33