search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:04
MENU CLOSE

Έρευνα Ελβετών επιστημόνων: Τα γένια των ανδρών μεταφέρουν περισσότερα μικρόβια απ’ ότι το τρίχωμα των σκύλων

14.04.2019 12:08
Παντρεύτηκε μια κόμπρα νομίζοντας ότι είναι η μετενσάρκωση της γυναίκας του (Video) - Media

 

Κακά μαντάτα φέρνει μελέτη Ελβετών επιστημόνων για όσους έχουν γένια. 

Οι τρίχες στο πρόσωπο των ανδρών μπορεί να μεταφέρουν αρκετά μικρόβια και μάλιστα περισσότερα από αυτά που κουβαλούν στο τρίχωμά τους τα σκυλιά, ισχυρίζονται Ελβετοί επιστήμονες που εντόπισαν βακτήρια επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία στα δείγματα κάθε γενειάδας. 

Στον αντίποδα, όπως αναφέρει η βρετανική «Daily Mail» που δημοσιεύει τα αποτελέσματα, το τρίχωμα ορισμένων σκύλων που συμμετείχαν στην έρευνα είχε λιγότερα μικρόβια. 

Οι επιστήμονες, οι οποίοι θέλησαν να διερευνήσουν αν υπήρχε ο κίνδυνος για τους ανθρώπους να προσβληθούν από ασθένεια που είχαν τα τετράποδα, υπέβαλαν 30 σκύλους σε μαγνητική τομογραφία μελετώντας το τρίχωμα στο λαιμό τους. Έκαναν το ίδιο και με το δείγμα από τη γενειάδα 18 ανδρών και στη συνέχεια τα συνέκριναν.  

Τα συμπεράσματα που αποκόμισαν σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Αντρέα Γκουτσάιτ ήταν τα εξής: 

«Οι ερευνητές βρήκαν ένα σημαντικά υψηλότερο φορτίο βακτηρίων σε δείγματα που λήφθηκαν από ανδρικές γενειάδες σε σύγκριση με το τρίχωμα των σκύλων».

Διαπιστώθηκε ότι οι γενειοφόροι άνδρες, ηλικίας από 18 έως 76 ετών, που συμμετείχαν είχαν πολύ υψηλά επίπεδα μικροβίων, ωστόσο μόνο 23 από τους 30 σκύλους είχαν υψηλά επίπεδα μικροβίων (οι υπόλοιποι είχαν μέτρια).

Μάλιστα, επτά από τους συνολικά 18 άνδρες «φιλοξενούσαν» στα γένια τους μικρόβια που αποτελούσαν απειλή για την ανθρώπινη υγεία!

«Με βάση τα ευρήματα αυτά, τα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν πιο καθαρά σε σύγκριση με τους γενειοφόρους άνδρες», συμπέρανε ο επικεφαλής της μελέτης. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:04