search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:57
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης επένδυσε στην περικοπή συντάξεων και δεν του βγήκε

14.04.2019 14:42
Η στιγμή που ο Γιώργος Κατρούγκαλος χάνει την ισορροπία του και τραυματίζεται (Video) - Media

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» μιλά για τον στρατηγικό διάλογο µε τις ΗΠΑ, απαντά στις αναφορές για πάγωμα των σχέσεων µε την Ουάσιγκτον λόγω Βενεζουέλας και προαναγγέλλει επίσκεψη εκπροσώπου του Γκουαϊδό στην Αθήνα, ενώ αναφέρεται και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως λέει ο υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη συγκροτηθεί η επιτροπή για τα βιβλία και έχει παραγάγει σημαντικό έργο, ενώ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσουν νέα σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία, απαλλαγμένα από κάθε αλυτρωτισμό.

«Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η αναφορά στην Αρχαία Μακεδονία ως αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού πολιτισμού, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών», τονίζει ο υπουργός, ενώ επισημαίνει ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα συγκροτηθεί και η Επιτροπή για τα Σήματα.

Σιγά-σιγά, προσθέτει ο υπουργός, «γίνεται κατανοητό το νόημα της Συμφωνίας, ως ένας τίμιος συμβιβασμός που ικανοποιεί την ουσία των εθνικών συμφερόντων και των δύο πλευρών, αφαιρώντας μια για πάντα το δηλητήριο της εκατέρωθεν καχυποψίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών λέει ακόμα ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε επενδύσει στην περικοπή των συντάξεων και η επένδυση δεν του βγήκε, όπως και όλες οι προηγούμενες καταστροφολογίες. Ποτέ δεν κατάφερε να δημιουργήσει μια θετική ατζέντα, και αυτό θα αξιολογηθεί από τον ελληνικό λαό».

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ κι αν αυτές έχουν «παγώσει» λόγω της ελληνικής στάσης απέναντι στον Μαδούρο ο κ. Κατρούγκαλος λέει ότι «από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλά µε µία φωνή, ώστε να προωθήσει στη Βενεζουέλα μια δημοκρατική και ειρηνική διέξοδο από την κρίση µέσω του διαλόγου. Συνδιαμορφώσαµε την ευρωπαϊκή πρόταση και επιδιώκουμε και εμείς να έχουμε ενεργό ρόλο στη διαδικασία αυτή. Μιλάμε και µε τις δύο πλευρές».

Μάλιστα ανήγγειλε ότι «εντός του Απριλίου περιμένουμε στην Αθήνα για συνομιλίες εκπρόσωπο του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης», επισημαίνοντας ότι αν και οι ΗΠΑ έχουν διαφορετική τακτική και προσέγγιση από αυτήν της ΕΕ και της Ελλάδας αυτό, σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται «πάγωμα» των ελληνοαµερικανικών σχέσεων, που είναι καλύτερες από ποτέ, γιατί βασίζονται στην ευθυγράµµιση συμφερόντων στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου».

Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει στις ευρωεκλογές λέει ότι «η νίκη σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελεί τον μοναδικό στόχο για κόμματα εξουσίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ τον στόχο αυτό απολύτως ρεαλιστικό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:56