search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:21
MENU CLOSE

Τον σκότωσε το επικίνδυνο πουλί του

15.04.2019 06:03
Τον σκότωσε το επικίνδυνο πουλί του  - Media

 

Ο κασουάριος είναι ένα πουλί το οποίο συγγενεύει και μοιάζει με τη στρουθοκάμηλο. Θεωρείται από τους επιστήμονες ως το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο. Ένας άνδρας όμως στη Φλόριντα το είχε στον κήπο του σαν κατοικίδιο και το πλήρωσε ακριβά.

Το μεγάλο πουλί του επιτέθηκε και με τα δυνατά του πόδια και τα σκληρά του νύχια τον τσάκισε από τα χτυπήματα που του έδωσε. Ο άνδρας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο όπου απλά οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. Το πουλί του είχε καταφέρει απανωτά βίαια χτυπήματα στο κεφάλι και το κορμί.

Οι κασουάριοι είναι από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα είδη πτηνών στον κόσμο. Ζυγίζουν περισσότερο από 45 κιλά, ενώ μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα, καθώς τα νύχια τους ξεπερνάνε τις πέντε ίνστσες.

Είναι όμως και ένα από τα πιο επικίνδυνα πτηνά στον κόσμο και έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε ανθρώπους που έχουν επιφέρει σοβαρούς τραυματισμούς. Όμως μόνο μία θανατηφόρα επίθεση είχε καταγραφεί μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα το 1926, επιτέθηκε σε ένα 16χρονο και με τα νύχια του του έκοψε το λαιμό πέρα για πέρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17