search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:30
MENU CLOSE

Boeing 737 Max: Ακυρώνει 115 πτήσεις τη μέρα η American Airlines

15.04.2019 06:45
Boeing 737 Max: Ακυρώνει 115 πτήσεις τη μέρα η American Airlines  - Media

 

Η American Airlines ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ακυρώνει περίπου 115 πτήσεις ημερησίως αυτό το καλοκαίρι, διότι παρατείνεται η καθήλωση στο έδαφος των 24 αεροσκαφών Boeing 737 MAX που διαθέτει στον στόλο της ως τη 19η Αυγούστου.

Η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία προέβλεπε ως τώρα την αναστολή της εκμετάλλευσης αυτών των αεροσκαφών, που καθηλώθηκαν στο έδαφος για λόγους ασφαλείας από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, ως την 5η Ιουνίου.

Όλος ο στόλος των 737 MAX απαγορεύθηκε να πετά μετά τα μέσα Μαρτίου, έπειτα από δύο δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αεροσκάφη του τύπου αυτού με λίγους μήνες διαφορά: το πρώτο, της ινδονησιακής εταιρείας Lion Air, έπεσε στη θάλασσα της Ιάβας την 29η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι 189 επιβαίνοντες να βρουν τον θάνατο, και το δεύτερο, της Ethiopian Airlines, συνετρίβη τη 10η Μαρτίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 157 επιβαίνοντες.

«Αυτές οι 115 πτήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,5% του συνολικού αριθμού των πτήσεων μας αυτό το καλοκαίρι», διευκρίνισε ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της AA Νταγκ Πάρκερ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Υπογράμμισε πάντως για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του στα 737 MAX. «Με δεδομένη την εξελισσόμενη συνεργασία μας με την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) και την Boeing», είναι σίγουρο ότι τα αεροσκάφη του τύπου θα «πιστοποιηθούν εκ νέου πριν από αυτή την ημερομηνία» -τη 19η Αυγούστου- τόνισε.

Εξήγησε ότι τα 737 MAX της AA θα αρχίσουν να πετούν ξανά αφού ισχύει η νέα πιστοποίησή τους.

Η American Airlines αναθεώρησε την περασμένη Τρίτη επί τα χείρω την πρόβλεψή της για έναν από τους βασικούς οικονομικούς δείκτες της το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της καθήλωσης στο έδαφος των 737 MAX 8, του shutdown και τεχνικών προβλημάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, μια από τις βασικές ανταγωνίστριές της, η Southwest Airlines, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την εκμετάλλευση των 34 δικών της 737 MAX 8 ως την 5η Αυγούστου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15