search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:56
MENU CLOSE

Τρυπώσαμε στο …. Κερατσίνι… και μάθαμε αρκετά

05.10.2009 19:08

Χαλαρός, ήρεμος και αισιόδοξος για το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στους πολιτικούς συντάκτες και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του εκστρατεία, κατά την καθιερωμένη συνάντηση μαζί τους,  που γίνεται το Σάββατο το μεσημέρι, μια μέρα πριν από τις εκλογές, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την υπομονή τους και φυσικά την ανοχή τους.

Χαλαρός, ήρεμος και αισιόδοξος για το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στους πολιτικούς συντάκτες και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του εκστρατεία, κατά την καθιερωμένη συνάντηση μαζί τους,  που γίνεται το Σάββατο το μεσημέρι, μια μέρα πριν από τις εκλογές, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την υπομονή τους και φυσικά την ανοχή τους.

Η φετεινή συνάντηση έγινε στον «ΚΡΗΤΙΚΟ» στην Χαραυγή στο Κερατσίνι, δίπλα από την ιχθυόσκαλα, όπου οι ψαρομεζέδες, το τσίπουρο και το κρασάκι, πηγαινοερχόντουσαν στα τραπέζια και όπως είναι ευνόητο «οι γλώσσες σε πολλές περιπτώσεις λύθηκαν».

Οι πληροφορίες έδωσαν και πήραν, οι δημοσιογράφοι επιβεβαίωσαν ορισμένες, ενώ είναι βέβαιο ότι έμαθαν πολύ περισσότερα, από όσα ήξεραν πριν από αυτή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε σ΄όλα σχεδόν τραπέζια, μίλησε με όλους τους δημοσιογράφους και απάντησε σε όλα σχεδόν τα ερωτήματα τους…

Από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου συνόδευαν ο Γραμματέας του Κινήματος Γιάννη Ραγκούση, ο διευθυντής του Γραφείου του Νίκος Αθανασάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Γ Παπακωνσταντίνου, η αναπληρώτρια του Μ Καρακλιούμη καθώς και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Γ Ελενόπουλος

Πάντως αν σταχυολογήσει και αξιολογήσει κανείς τα όσα ακούστηκαν στην συνάντηση αυτή, ψύχραιμα μπορεί να πεί ότι αυτό που προβληματίζει στο ΠΑΣΟΚ,  είναι πως θα κινηθούν την επόμενη μέρα,  για την οποία θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχει ταυτόχρονα και αισιοδοξία.

Αυτά που προκύπτουν από τις συζητήσεις που έγιναν σε συνδυασμό και με υπάρχουσες πληροφορίες και έχουν ακουστεί θα λέγαμε για πρώτη φορά είναι ότι :

  • Το υπουργικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 12 έως 14 μέλη (υπουργούς) και οι αρμοδιότητες θα κατανεμηθούν με τον τρόπο που έχουν κατανεμηθεί οι αρμοδιότητες   και στους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Η ανακοίνωση του νέου υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει με βάση αυτές τις αλλαγές, οι οποίες θα γίνουν άμεσα αν απαιτείται προεδρικό διάταγμα, ή λίγο αργότερα αν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.  Σε πολλές περιπτώσεις θα γίνουν και μετακινήσεις υπηρεσιών και αλλαγές οργανισμών, οπότε όπως φαίνεται θα χρειστεί όπωσδήποτε νομοθετική ρύθμιση.
  • Στο νέο υπουργείο Οικονομιών που θα παρακολουθεί τα δημοσιονομικά θα συγχωνευθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Ουσιαστικά δηλαδή ότι έχει να κάνει με το Εμπόριο και τις Επιχειρήσεις (πρώην Βιομηχανίας), γιατί όπως έχει ανακοινωθεί η ενέργεια θα μεταφερθεί στο νέο υπουργείο Περιβάλλοντος. Στο νέο υπουργείο Οικονομικών θα υπαχθεί και ένα κομμάτι του υπουργείου Τουρισμού (καζίνο και περιουσία), αφού είναι θέματα που άπτονται εσόδων του κράτους.  Απομένει να δούμε που θα πάνε οι άλλοι τομείς του υπουργείου Ανάπτυξης.
  • Το υπουργείο Πολιτισμού συγχωνεύεται με το Τουρισμού και στο νέο υπουργείο θα υπαχθούν και οι δύο γενικές διευθύνσεις του πρώην υπουργείου Τύπου που θα προσανατολιστούν κυρίως στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό.
  • Κάθε υπουργείο λένε οι πληροφορίες θα έχει τουλάχιστον ένα υφυπουργό και σε ορισμένα δεν  αποκλείεται να υπάρχουν 2, όμως στο σύνολο τους υπουργοί αι υφυπουργοί δεν πρόκειται να είναι παραπάνω από 30-32, εκ των οποίων 9 περίπου θα είναι γυναίκες. Δηλαδή τουλάχιστον 9 γυναίκες θα γίνουν πάρουν υπουργικό ή υφυπουργικό θώκο.
  • Κατά πάσα πιθανότητα θα οριστεί εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού (χωρίς να έχει αποφασιστεί αν θα έχει υπουργικό ή άλλο χαρτοφυλάκιο), που θα συντονίζει και όλους τους εκπροσώπους των υπουργών ή των υπουργείων που θα οριστούν για να απαντούν σε τρέχοντα θέματα.
  • Από τις πρώτες κινήσεις του Γ Παπανδρέου αν γίνει πρωθυπουργός θα είναι να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων και να συζητήσει μαζί τους μέτρα που αφορούν την διαφάνεια και την διαφθορά, ενώ από τα πρώτα νομοσχέδια θα είναι το εκλογικό, που εκτός του ότι θα είναι αναλογικότερο θα προβλέπει και το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως η Β Αθήνας… Μάλιστα για το συγκεκριμμένο θέμα θα ζητήσει την συναίνεση όλων αλλά κυρίως της ΝΔ, ώστε να ψηφιστεί από την Βουλή τουλάχιστον από τα 2/3 για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, κάτι που ενδιαφέρει και την ΝΔ… διαφορετικά οι εκλογές θα γίνουν με τον νέο νόμο Παυλόπουλου που ευνοείται το πρώτο κόμμα.

Τέλος για να χαλαρώσουμε, να πούμε ότι η “ατάκα” της συνάντησης ήταν το σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όταν ακούστηκε από δημοσιογράφο -μεταξύ σοβαρού και αστείου- να λέει ότι ο Αθανασάκης “δεν μπήκε στο Επικρατείας…” . Γελώντας πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε  λέγοντας ότι δεν χρειζόνταν  ” Ο Αθανασάκης …. επικρατεί πάντα”  είπε…  προκαλώντας  βέβαια και το χαμόγελο ικανοποίησης από τον Αθανασάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15