search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:34
MENU CLOSE

Πέθανε μια από τις πιο σπάνιες χελώνες στον κόσμο

15.04.2019 09:23
Πέθανε μια από τις πιο σπάνιες χελώνες στον κόσμο - Media

 

Πέθανε μια από τις τέσσερις πιο σπάνιες χελώνες στον κόσμο στον ζωολογικό κήπο Suzhou στη νότια Κίνα. Επρόκειτο για μια θηλυκή μαλακοχελώνα του Γιανγκτσέ, γνωστή και ως Rafetus swinhoei.

Εμπειρογνώμονες είχαν προσπαθήσει τεχνητά να γονιμοποιήσουν την σπάνια χελώνα, ηλικίας άνω των 90 ετών, για πέμπτη φορά λίγο πριν πεθάνει.

Η μαλακοχελώνα του Γιανγκτσέ είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση εξαιτίας του κυνηγιού, της υπεραλίευσης και της καταστροφής του οικοτόπου της.

Στον ζωολογικό κήπο της Κίνας βρίσκεται άλλη μια αρσενική χελώνα, ενώ οι άλλες δύο ζουν ελεύθερες στο φυσικό τους περιβάλλον στο Βιετνάμ.

Σύμφωνα με το BBC, το προσωπικό του ζωολογικού κήπου και διεθνείς εμπειρογνώμονες επιχείρησαν να γονιμοποιήσουν τεχνητά την χελώνα 24 ώρες πριν πεθάνει σε μια προσπάθεια διάσωσης του είδους.

Σημείωσαν δε ότι δεν υπήρξαν επιπλοκές στην υγεία της χελώνας από τη διαδικασία γονιμοποίησης, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε την επόμενη ημέρα.

Υπό διερεύνηση βρίσκονται τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:33