search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:05
MENU CLOSE

Μπάρκας: Κανένα πρόβλημα στην αγορά εργασίας από την αύξηση του βασικού μισθού

15.04.2019 13:20
Glasgow Times: «Ο Μπάρκας ταξιδεύει Γλασκώβη, περνάει ιατρικά και υπογράφει για 4 χρόνια» - Media
 
«Από όλα τα στοιχεία προκύπτει πως η αγορά κατάφερε και ανταποκρίθηκε ομαλότατα στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Χαρακτηριστικά, τον Φεβρουάριο του 2019, δημιουργήθηκαν σχεδόν 28.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Δεν εφησυχάζουμε, όμως. Στόχος μας παραμένει η δημιουργία πιο πολλών και πιο σταθερών θέσεων εργασίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8» ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας.
 
Ερωτώμενος για τις σχολές του ΟΑΕΔ, τόνισε πως αυτές «κατά κοινή άποψη έχουν παράξει τεράστιο έργο όλα αυτά τα χρόνια τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ τα περισσότερα παιδιά που έχουν φοιτήσει σε αυτές σήμερα είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει τις σχολές του ΟΑΕΔ στην τύχη τους. Από τη δική μας πλευρά, τόσο η ηγεσία του υπουργείου, όσο και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, έχουμε εντάξει στους στόχους μας την αναβάθμιση αυτών των σχολών. Ήδη, ολοκληρώνεται η διαδικασία με την οποία οι ωρομίσθιοι καθηγητές γίνονται πλέον αναπληρωτές. Επίσης, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, αυξάνεται και η αποζημίωση στο πλαίσιο της μαθητείας του ΟΑΕΔ. Αυτές όλες είναι παρεμβάσεις στον αντίποδα αυτών που διεκδικεί η ΝΔ, η οποία, μέσω του κυβερνητικού προγράμματός της, φαίνεται μάλιστα να υπόσχεται κατάργηση των σχολών αυτών» σημείωσε ο κ. Μπάρκας.
 
Σε σχέση με τον επαναπροσδιορισμό του επιχειρησιακού μοντέλου του ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως ο ΟΑΕΔ αλλάζει πρόσωπο. «Είναι ένας οργανισμός ο οποίος λειτουργεί με το ίδιο οργανόγραμμα από το έτος ιδρύσεώς του. Όλο αυτό το διάστημα, όμως, μέσω του reengineering, το οποίο έχουμε παρουσιάσει σε εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και μία εξαιρετική δουλειά τόσο από τη πλευρά της διοίκησης, όσο και από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων, στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Προσπαθούμε, δηλαδή, ο ΟΑΕΔ από οργανισμός συνδεδεμένος με την ανεργία να γίνει συνώνυμο της απασχόλησης» τόνισε ο κ. Μπάρκας.
 
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, υπογραμμίζοντας πως, αυτήν τη στιγμή, μέσω του ΟΑΕΔ «τρέχουν» 12 προγράμματα επιχορήγησης νέων θέσεων εργασίας, προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα μορφωτικά επίπεδα. «Εμείς θα συνεχίσουμε αυτήν τη διαδικασία επανένταξης όλο και περισσότερων ανέργων στην εργασία, ενώ σχεδιάζουμε αντίστοιχα προγράμματα που θα απευθύνονται σε πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των εγγράφων τους και θα βασίζονται και σε μία χαρτογράφηση των δυνατοτήτών τους» είπε ο υφυπουργός Εργασίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:02