search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:19
MENU CLOSE

Τι ανεμογεννήτριες, τι μετανάστες, το ίδιο είναι για την Μαρί Λεπέν

15.04.2019 13:37
Λεπέν: Έτυχε να μας δώσει δάνειο ρωσική τράπεζα - Media

 

«Οι μετανάστες είναι σαν ανεμογεννήτριες: όλοι συμφωνούν ότι υπάρχουν, αλλά κανείς δεν θέλει να είναι κοντά στο σπίτι του». Τάδε έφη, Μαρί Λεπέν.

Στη προσπάθεια να στηρίξει την αντιμεταναστευτική ρητορική του ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματεό Σαλβίνι, η ακροδεξιά πολιτικός προχώρησε σε μια ατυχή παρομοίωση, βάζοντας στην ίδια εξίσωση τους μετανάστες με τις ανεμογεννήτριες.

Το σχόλιο προέκυψε κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική του Σαλβίνι, ο οποίος «δεν επιθυμεί πλέον να δέχεται τους μετανάστες». Η Μαρίν Λεπέν υποστήριξε τη στάση του Ιταλού, λέγοντας: «Θεωρώ και εγώ και ο Ματέο Σαλβίνι είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τη μετανάστευση και είμαι απόλυτα και εμφανώς αντίθετη, σε σχέση με τη στάση των Δημοκρατικών που ψηφίζουν οτιδήποτε, με την αναγκαστική μετεγκατάσταση των μεταναστών σε χώρες που δεν επιθυμούν να τους υποδεχτούν».

Στη συνέχεια, η πολιτικός τόνισε την ανάγκη «ελέγχου των εθνικών συνόρων» και τη χρήση της Frontex ως «ευρωπαϊκής ακτοφυλακής που παρεμβαίνει κατόπιν αιτήματος κράτους».

Η Μαρίν Λεπέν επεσήμανε ότι η μεταναστευτική πολιτική του Σαλβίνι οδήγησε σε σημαντική μείωση του αριθμού των μεταναστών που έρχονται στην Ιταλία δια θαλάσσης και μειώνοντας κατά το ήμισυ τον αριθμό των θανάτων στη Μεσόγειο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33