search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:28
MENU CLOSE

Την Τετάρτη το τραίνο σφυρίζει ξανά στο Αίγιο

15.04.2019 15:49
Την Τετάρτη το τραίνο σφυρίζει ξανά στο Αίγιο - Media

 

Δοκιμαστικό δρομολόγιο μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Κιάτου και Αιγίου με ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Ξυλοκάστρου και Ακράτας, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών Θάνου Βούρδα, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της επιδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κιάτου- Ροδοδάφνης.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ πρόκειται για τμήμα σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 70 χλμ., σε συνέχεια του λειτουργικού τμήματος Κόρινθος- Κιάτο, που περιλαμβάνει τρεις νέους σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και έξι στάσεις σε Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό και Ελίκη.

Η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε την κατασκευή νέας σύγχρονης υποδομής που περιλαμβάνει 6 σήραγγες συνολικού μήκους 11 χλμ., 8 σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους 1.700 μ., 19 σιδηροδρομικές γέφυρες, 63 κάτω διαβάσεις και 10 άνω διαβάσεις και που επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων τρένου (άνω των 200 χλμ./ώρα).

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα είναι το πρώτο, μετά από 8 χρόνια αναστολής της κυκλοφορίας τρένων στο εν λόγω τμήμα, λόγω κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21