search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:28
MENU CLOSE

Πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για τη συνύπαρξη ντόπιων και προσφύγων στις γειτονιές

15.04.2019 16:50
Πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για τη συνύπαρξη ντόπιων και προσφύγων στις γειτονιές - Media

 

Το πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ένταξης του δήμου Αθηναίων, για τους πρόσφυγες, το Curing the Limbo, παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο «Σεράφειο».

Το Curing the Limbο είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA) και απευθύνεται σε αναγνωρισμένους ενήλικες πρόσφυγες που έχουν αποκτήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το 2015 και μιλούν ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, φαρσί ή γαλλικά.

Στο πρόγραμμα, οι πρόσφυγες παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και σεμινάρια οπτικοακουστικής έκφρασης στο Σεράφειο και στις γειτονιές της πόλης, συμμετέχουν σε συνεδρίες εξατομικευμένης επαγγελματικής συμβουλευτικής, ενισχύουν την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, ενημερώνονται για τη διαδικασία ενοικίασης ακινήτων στην Αθήνα και αποκτούν τη δυνατότητα αίτησης για οικονομικά προσιτή κατοικία.

Σε ανακοίνωση του δήμου, τονίζεται ότι «με το πρόγραμμα οι πρόσφυγες γίνονται μέρος της πόλης. Διασυνδέονται με τις ομάδες ενεργών πολιτών του συνΑθηνά και συμμετέχουν σε αθλητικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, περιβαλλοντικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Μαζί λοιπόν, η πόλη, οι παλιοί και οι νέοι κάτοικοι ενεργοποιούνται, σχεδιάζουν, συνεργάζονται και συνυπάρχουν».

Επίσης σημειώνεται ότι «η δημιουργία ενός δυναμικού, καινοτόμου και βιώσιμου μοντέλου ένταξης, καθιστά την Αθήνα πρωτοπόρο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στον πυλώνα της κοινωνικής καινοτομίας και του νέου τρόπου αντιμετώπισης σύγχρονων προβλημάτων στις πόλεις».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε ότι ο δήμος διαχειρίστηκε το προσφυγικό, «όχι ως ένα συγκυριακό ζήτημα, αλλά ως ένα φαινόμενο που θα απασχολήσει για χρόνια την Ελλάδα και την Ευρώπη. Γι’ αυτό και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς υποχρεώσεις, διαφυλάξαμε την κανονικότητα της πόλης και την αρμονική συνύπαρξη κατοίκων και προσφύγων. Είμαστε ο πρώτος φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού», δήλωσε.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν εκ μέρους των εταίρων του προγράμματος, η Αμαλία Ζέπου, αντιδήμαρχος Κοινωνίας των πολιτών και Καινοτομίας, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων, η Θάλεια Δραγώνα, επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Joshua Kyller country manager της Catholic Relief Services (CRS), η Jana Frey country director της International Rescue Committee (IRC) και η Μαρία Λογοθέτη, διευθυντήρια του γραφείου δημάρχου Αθηναίων και πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση curingthelimbo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:28