search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:33
MENU CLOSE

Έπιασαν τα… πορτρέτα τους

15.01.2010 10:14
Έπιασαν τα... πορτρέτα τους - Media

Με καταιγιστικούς ρυθμούς τρέ χουν οι εξελίξεις στα θέματα που σχετίζονται με την έρευνα για την εξάρθρωση των ενόπλων οργανώσεων και με αυτή καθαυτή τη δραστη ριότητά τους, για τις οποίες τα σαΐνια της αντι τρομοκρατικής υποτίθεται ότι γνωρίζουν τα μέ λη τους, και ειδικά της Συνωμοσίας, αλλά… δεν μπορούν να τα πιάσουν.

Με καταιγιστικούς ρυθμούς τρέ χουν οι εξελίξεις στα θέματα που σχετίζονται με την έρευνα για την εξάρθρωση των ενόπλων οργανώσεων και με αυτή καθαυτή τη δραστη ριότητά τους, για τις οποίες τα σαΐνια της αντι τρομοκρατικής υποτίθεται ότι γνωρίζουν τα μέ λη τους, και ειδικά της Συνωμοσίας, αλλά… δεν μπορούν να τα πιάσουν.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τα άδυτα του αντιτερορίστικου διευθυντηρίου, υπάρχει στη διάθεσή τους βίντεο με καθαρά τα πρόσωπα τριών βομβιστών. Όχι βέβαια από τις «τυφλές» κάμερες της Βουλής, που ούτε τη λάμ ψη της έκρηξης δεν μπόρεσαν να καταγράψουν καθώς μεσολαβεί ένα… κυπαρίσσι, αλλά από κάπου αλλού.

Πρόκειται για ένα βίντεο ντοκουμέντο κατά την εκτίμησή τους, που ωστόσο παραμένει ανα ξιοποίητο στη… «βιντεοθήκη» που έχει σχημα τιστεί στον δωδέκατο όροφο του αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Εκεί φαίνεται ότι ποντάρει η αντιτρομοκρατι κή για να επιφέρει πλήγματα στον επιχειρησιακό κορμό της Συνωμοσίας Πυρήνων Φωτιάς, αλλά και ν’ αρχίσει να ξεδιπλώνει την έρευνα για τη Σέ χτα Επαναστατών.

Το εν λόγω βίντεο, που ισχυρίζονται ότι απο καλύπτει τρία από τα πιο δραστήρια πρόσωπα της ολοένα αναβαθμιζόμενης και πλούσιας σε «αποθεματικό» μελών οργάνωσης, προέρχεται από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτω ρίας.

Το οπτικό υλικό λέγεται ότι περιέχει λήψεις λίγη ώρα πριν από την τοποθέτηση της βόμβας που εξερράγη κάτω από κάδο απορριμμάτων στην οδό Γκυιλφόρδου στις 2 Οκτωβρίου, ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελευταία προεκλογική συγκέ ντρωση της Ν.Δ. με ομιλητή τον Καραμανλή στο Πεδίον του Άρεως.


Tα «παιδαρέλια»

Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν μπορούν να βρουν τα 11 «παιδαρέλια», όπως τα αποκαλούν, τα οποία θεωρούν ότι αποτελούν μέλη της Συνωμο σίας και εις βάρος τους έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης, έπιασαν έναν 26χρονο φοιτητή σε μια καρμπόν επανάληψη της αμέσως προηγούμενης «σύλληψης» της 22χρονης φοιτήτριας στις 14 Νο εμβρίου στην Πατησίων.

Στις 5 Ιανουαρίου, με δεδομένο τον εξάψαλμο στους υφισταμένους του από τον επικεφαλής του πρώτου τμήματος που ασχολείται με την εγχώρια τρομοκρατία για τη μη επίτευξη του… στόχου των τριών συλλήψεων μέχρι τα Χριστού γεννα, ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός 26χρονου φοιτητή «κατηγορούμενου για τρομοκρατικές πράξεις», όπως ανέγραφε στομφωδώς το σχετι κό δελτίο Τύπου.

Πάντως, τρεις ημέρες αργότερα, έπειτα από δύο διαδοχικές προθεσμίες για ν’ απολογηθεί, ο 26χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους ούτως ή άλλως… είχε. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για φοιτητή του δεύτερου έτους στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πολυτεχνείου, ο οποίος την περίοδο που κατηγορήθηκε ότι τοποθετούσε βόμβες εγκαθι στούσε με τον πατέρα του ηχο συστήματα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του… ΠΑΣΟΚ σε Λάρισα και Τρίκαλα, από τα οποία κατάγεται.

 

Συλλήψεις από πολίτες

Μια και αναφερθήκαμε στις αποτελεσματικές και πάνω απ’ όλα αθέατες παρακολουθήσεις της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, δεν έχουμε παρά να στιγ ματίσουμε με σθένος ως… απα ράδεκτη, αντικανονική και αντι δεοντολογική την ενέργεια ενός πολίτη να συλλάβει (!) τον αστυνομικό που τον είχε πάρει στο κατόπι και τον παρακολουθούσε.

Αποτέλεσμα αυτής της… αντιποίησης σχέσε ων και ιδιοτήτων ήταν να καταγραφούν τραγελα φικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στις 3 του μήνα στην Αγία Παρασκευή. Πρωταγωνιστής της παρωδίας, ένας νεαρός αστυνομικός, μέχρι πριν από λίγο καιρό της αντιτρομοκρατικής και τώρα της ΕΥΠ, ο οποίος, με απόλυτη… διακριτικότητα και με όλες τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις, παρακολουθού σε έναν ύποπτο.

Ήταν όμως τέτοια η προ σήλωση του αστυνομικού στο… «θήραμά» του, ώστε δεν κατάλαβε κάποιον ελιγμό του παρακολουθούμενου και, ενώ συνέχιζε να βηματίζει στα χνάρια του, έπεσε πάνω του! Προς μεγάλη του κατάπληξη, ο «ύποπτος» που τον έπιασε τον οδήγησε γραμμή προς το… το πικό αστυνομικό τμήμα, όπου τον παρέδωσε στους εξίσου έκπληκτους και άναυδους για την αναπάντεχη εξέλιξη συνα δέλφους του.

Το κάζο για τον Κλουζώ κορυφώθηκε αμέσως μετά, όταν, παρά τις παρακλήσεις και τις δηλώσεις μετανοίας, ο ύποπτος, που ήταν ο βασικός στό χος της παρακολούθησης, απτόητος από τις ένστολες ικεσίες, ζήτησε την ποινική του δίωξη και υπέβαλε εις βάρος του μήνυση.

Δεν ήταν όμως ο μόνος. Προηγήθηκε ένα επί σης άγνωστο περιστατικό, εξ ίσου ιλαροτραγικό, λίγο πριν από το γύρισμα του νέου χρόνου στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Ένας αρτοποιός πρόσεξε την αδικαιολόγητα παρατεταμένη πα ραμονή ενός νεαρού έξω από το κατάστημά του και τον… έζωσαν τα φίδια.

Βγήκε έξω, έπιασε από τον γιακά τον νεαρό και κατά την «προσαγωγή» του στον φούρνο δι απίστωσε πως είχε πάνω του όπλο. Το έμπειρο τσακάλι δεν είπε τίποτε και κάθισε φρόνιμα να περιμένει τους συναδέλφους του της Άμεσης Δράσης, που θα το μετέφεραν στο τμήμα της περιοχής.

Ούτε σ’ αυτούς αποκάλυψε την επαγγελματική ιδιότητά του, την οποία εκμυστηρεύθηκε μόνο όταν άρχισαν να… σχηματίζουν δικογραφία εις βάρος του για απόπειρα ληστείας. Ακολούθησε ένας θυελλώδης κυκεώνας πιέσεων και αλχη μειών για να πειστεί ο φούρναρης ν’ αποσύρει τη μήνυση.

Ύστερα απ’ όλα αυτά, αν κι εσείς δείτε πίσω ή μπροστά σας κάποιον να σας ακολουθεί… «δι ακριτικά», μην ανησυχήσετε, θα είναι ο αστυ νομικός της γειτονιάς σας. Όχι όμως όποιος κι όποιος και σίγουρα όχι σαν τους άλλους τους… ντεμοντέ. Θα είναι ο αστυνομικός της αντιτρο μοκρατικής της γειτονιάς σας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:32