search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:38
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο πρώτος ιμάμης στο μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας

16.04.2019 06:53
Αυτός είναι ο πρώτος ιμάμης στο μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας - Media

 

Ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας Μοχάμεντ Ζακί, που ήρθε πριν από περίπου 25 χρόνια από το Μαρόκο ως οικονομικός μετανάστης, θα είναι ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας,σύμφωνα με το protothema

Πατέρας τριών παιδιών, Ελληνας πολίτης, άνθρωπος χαμηλών τόνων που χαίρει μεγάλης εκτίμησης κυρίως από την αραβική κοινότητα, αξιολογήθηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους της Αθήνας ως καταλληλότερος για πρώτος ιμάμης, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο γενικός γραμμα­τέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής. Και τονίζει: «Πρωτοπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε η πρώτη πρωτεύουσα της Ευρώπης όπου θα λειτουργήσει ένα δημόσιο τζαμί. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα τζαμιά είναι ιδιωτικά και ελέγχονται από εκείνους που χρηματοδότησαν την κατασκευή τους».

Ο γενικός γραμματέας, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν που συσχετίζουν τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με το άνοιγμα του τζαμιού, ξεκαθαρίζει ότι «το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας και δεν πρέπει να συνδέεται κατά κανέναν τρόπο με κανένα άλλο κράτος ή με κάποιου είδους ανταλλάγματα». Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό χώρο, ο κ. Καλαντζής τονίζει ότι το «μιχράμπ (σ.σ.: ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάζεται από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν».

Το τέμενος θα ξεκινήσει τη λειτουργία στις αρχές Μαΐου, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Καλαντζής «ίσως είναι απαραίτητη μια δοκιμαστική λειτουργία του για να εντοπίσουμε τυχόν αδυναμίες ή αβλεψίες». Αναλυτικά η συνέντευξη του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:38