search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:53
MENU CLOSE

Παναγία των Παρισίων: 100 εκατ. ευρώ δωρίζει ο ιδιοκτήτης του οίκου Gucci (photos)

16.04.2019 07:59
Παναγία των Παρισίων: 100 εκατ. ευρώ δωρίζει ο ιδιοκτήτης του οίκου Gucci (photos) - Media

 

Εκατό εκατομμύρια ευρώ δεσμεύτηκε να δώσει ο Φρανσουά Ανρί – Πινό για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών brand Kering και σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ στον οποίο ανήκουν σημαντικοί οίκοι μόδας, όπως οι: Yves Saint-Laurent, Gucci, Balenciaga, Alexander MacQueen, Boucheron, Brioni, Puma, Bottega Veneta, και η οικογένειά του, υπόσχονται ότι θα δωρίσουν αυτό το ποσό για να βρει ο εμβληματικός ναός την παλιά του αίγλη.

Ο δισεκατομμυριούχος Πινό είναι επίσης πρόεδρος του γαλλικού ομίλου Groupe Artemis, ιδιοκτήτη του Οίκου Δημοπρασιών Christies. Μάλιστα, μέσω του ομίλου Artemis θα καταβληθεί και το ποσό για την Παναγία των Παρισίων.

H πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον ναό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο εμβληματικός τρούλος του. .Λίγες ώρες μετά τον διεθνή έρανο που ξεκίνησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την ανοικοδόμηση του, ο Πινό έκανε γνωστή την πρόθεσή του να βοηθήσει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:50