21/10/2019 02:19:45

Η Τουρκία «ανεβάζει ταχύτητα»: Πότε θα πάρει τους S-400 - Πού θα τους αναπτύξει

Η Τουρκία «ανεβάζει ταχύτητα»: Πότε θα πάρει τους S-400 - Πού θα τους αναπτύξει - Media

 

Σε οριστική ρήξη και μάλιστα πιο γρήγορα από ό,τι αρχικά προβλεπόταν, φαίνεται ότι οδηγείται η Τουρκία με επίκεντρο την προμήθεια από τη Ρωσία του πυραυλικού συστήματος S-400.

Συγκεκριμένα, ένα μήνα νωρίτερα, θα είναι έτοιμοι να παραδοθούν οι S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε από τις ΗΠΑ ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
 
Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι το πυραυλικό σύστημα θα παραδοθεί τον Ιούνιο ενώ διευκρίνισε ότι οι S-400 θα τοποθετηθούν σε περιοχές ώστε να προστατεύουν την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Στις τελευταίες συνομιλίες που είχαμε με τη Ρωσία, ειπώθηκε ως ημερομηνία ο Ιούνιος. Δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά, αλλά έτσι ειπώθηκε».
 
Ο Χουλουσί Ακάρ απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο πώλησης των S-400 σε τρίτη χώρα. «Δεν υπάρχει ένα τέτοιο δεδομένο. Αυτή τη στιγμή έρχονται οι S-400, έρχονται τα F-35 και θα συνεχίζουμε τη ζωή μας με όλα αυτά», υποστήριξε.
 
Αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς τεχνολογίας μαζί με την παραλαβή και του δεύτερου συστήματος S-400, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι σίγουρο τι θα γίνει σε αυτό το σημείο, ωστόσο προβλέπεται στη συμφωνία.
 
Σε ερώτηση για το αν εξετάζονται ως εναλλακτικές η εγκατάσταση των S-400 στα Κατεχόμενα στην Κύπρο ή στο Αιγαίο, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι «αποστολή των S-400 θα είναι η προστασία της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης».
 
Όπως ανέφερε, είναι θέμα προτεραιότητας η προστασία και των 81 νομών της χώρας, αλλά στην κορυφή της λίστας βρίσκονται η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, ενώ διευκρίνισε ότι εκτός αυτών των δύο περιοχών μπορεί να επιλεγεί και μία βιομηχανική περιοχή.
 
Πηγή: sigmalive.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.