search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:18
MENU CLOSE

Η Τουρκία «ανεβάζει ταχύτητα»: Πότε θα πάρει τους S-400 – Πού θα τους αναπτύξει

16.04.2019 10:32
Η Τουρκία «ανεβάζει ταχύτητα»: Πότε θα πάρει τους S-400 - Πού θα τους αναπτύξει - Media

 

Σε οριστική ρήξη και μάλιστα πιο γρήγορα από ό,τι αρχικά προβλεπόταν, φαίνεται ότι οδηγείται η Τουρκία με επίκεντρο την προμήθεια από τη Ρωσία του πυραυλικού συστήματος S-400.

Συγκεκριμένα, ένα μήνα νωρίτερα, θα είναι έτοιμοι να παραδοθούν οι S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε από τις ΗΠΑ ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
 
Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι το πυραυλικό σύστημα θα παραδοθεί τον Ιούνιο ενώ διευκρίνισε ότι οι S-400 θα τοποθετηθούν σε περιοχές ώστε να προστατεύουν την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Στις τελευταίες συνομιλίες που είχαμε με τη Ρωσία, ειπώθηκε ως ημερομηνία ο Ιούνιος. Δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά, αλλά έτσι ειπώθηκε».
 
Ο Χουλουσί Ακάρ απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο πώλησης των S-400 σε τρίτη χώρα. «Δεν υπάρχει ένα τέτοιο δεδομένο. Αυτή τη στιγμή έρχονται οι S-400, έρχονται τα F-35 και θα συνεχίζουμε τη ζωή μας με όλα αυτά», υποστήριξε.
 
Αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς τεχνολογίας μαζί με την παραλαβή και του δεύτερου συστήματος S-400, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι σίγουρο τι θα γίνει σε αυτό το σημείο, ωστόσο προβλέπεται στη συμφωνία.
 
Σε ερώτηση για το αν εξετάζονται ως εναλλακτικές η εγκατάσταση των S-400 στα Κατεχόμενα στην Κύπρο ή στο Αιγαίο, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι «αποστολή των S-400 θα είναι η προστασία της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης».
 
Όπως ανέφερε, είναι θέμα προτεραιότητας η προστασία και των 81 νομών της χώρας, αλλά στην κορυφή της λίστας βρίσκονται η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, ενώ διευκρίνισε ότι εκτός αυτών των δύο περιοχών μπορεί να επιλεγεί και μία βιομηχανική περιοχή.
 
Πηγή: sigmalive.com
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:16