search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:06
MENU CLOSE

Brexit: Ελπίδες Τουσκ για… αναστροφή, νέο τελεσίγραφο από τη Γερμανία

16.04.2019 10:51
ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμπορικές συνομιλίες με την Βρετανία για τη μετά Brexit εποχή - «Σκληρό παζάρι» υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον - Media
 
Την ελπίδα ότι η Βρετανία θα αποφασίσει τελικά να αλλάξει πορεία και να μην προχωρήσει στο Brexit, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καλώντας τους Ευρωπαίους πολιτκούς να μην πιέζουν το Λονδίνο για ταχεία έξοδο από την Ε.Ε.
 
«Σε αυτή τη μάλλον δύσκολη στιγμή της ιστορίας μας, χρειαζόμαστε οραματιστές και όνειρο. Δεν μπορούμε να υποκύψουμε στον φαταλισμό. Εγώ τουλάχιστον δεν θα σταματήσω να ονειρεύομαι μια καλύτερη και πιο ενωμένη Ευρώπη», είπε ο Τουσκ.
 
Αναλυτές εκτιμούν ότι στο στόχαστρο του Πολωνούν πολιτικού βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε ζητήσει η παράταση στο Brexit να μην διαρκέσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες, και όχι έξι μήνες όπως τελικά αποφασίστηκε.
 
Πάντως, δυσφορία με το Λονδίνο φαίνεται ότι πλέον εκφράζει ανοιχτά και το Βερολίνο, με τον υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παράταση στο Brexit, λέγοντας ότι «θα πρέπει να αποφασίσουν ως τον Οκτώβριο, δεν μπορεί το Brexit να τραβήξει για μια δεκαετία».
 
Μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να «καρφώσει» τους Βρετανούς, λέγοντας ότι «σκεφθήτε το, λες ότι θες να φύγεις από την Ευρώπη και μετά συμμετέχεις στις ευρωεκλογές».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:05