28/05/2020 01:58:29

Τεράστια γκάφα του YouTube με την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (Photo)

Ακραία χυδαιότητα: Πουλάνε καμένα κομμάτια της Notre Dame στο eBay (Photos) - Media

 

Η πίεση της στιγμής και μια τεράστια αβλεψία του αρμόδιου συντάκτη που ανέβασε το βίντεο προκάλεσε επική γκάφα σε κανάλι του YouTube, το οποίο μετέδιδε εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω κανάλι στο YouTube μετέδωσε κατά λάθος εικόνες από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων οι οποίες συνοδεύονταν από ενημερωτικό κείμενο από την εγκυκλοπαίδια Britannica, που αφορούσε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

«Η καταχώριση των ενημερωτικών κειμένων γίνεται με σύστημα αλγορίθμων και τα συστήματά μας μπορεί ορισμένες φορές να κάνουν λάθος», εξήγησε στο AFP εκπρόσωπος του YouTube, ο οποίος ανήκει στον αμερικανικό όμιλο Google. Η λάθος παραπομπή αποσύρθηκε στη συνέχεια, ενώ ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «λυπηθήκαμε βαθύτατα για την πυρκαγιά στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ».
Για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση, το YouTube μεταδίδει από πέρυσι συνδέσμους που επιτρέπουν να εντάξει ο θεατής μια πληροφορία σε ένα πλαίσιο. Τους συνδέσμους αυτούς τους παραθέτει κάτω από βίντεο που περιέχουν πιθανόν αμφισβητούμενο περιεχόμενο.
 
Αυτό το σύστημα παραπομπών σε άλλες εξωτερικές πηγές αναφοράς, μεταξύ των οποίων η Wikipedia, τέθηκε σε εφαρμογή μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε το YouTube, το οποίο κατηγορήθηκε για έλλειψη επαγρύπνησης όσον αφορά την μετάδοση εσφαλμένου περιεχομένου.
 
Πληροφορίες: enikos.gr/AFP/YouTube

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.