search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:14
MENU CLOSE

Τεράστια γκάφα του YouTube με την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων (Photo)

16.04.2019 11:10
Ανατριχίλα: Χορωδία ψάλλει για πρώτη φορά μέσα από την καμένη Παναγία των Παρισίων (Video) - Media

 

Η πίεση της στιγμής και μια τεράστια αβλεψία του αρμόδιου συντάκτη που ανέβασε το βίντεο προκάλεσε επική γκάφα σε κανάλι του YouTube, το οποίο μετέδιδε εικόνες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω κανάλι στο YouTube μετέδωσε κατά λάθος εικόνες από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων οι οποίες συνοδεύονταν από ενημερωτικό κείμενο από την εγκυκλοπαίδια Britannica, που αφορούσε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

«Η καταχώριση των ενημερωτικών κειμένων γίνεται με σύστημα αλγορίθμων και τα συστήματά μας μπορεί ορισμένες φορές να κάνουν λάθος», εξήγησε στο AFP εκπρόσωπος του YouTube, ο οποίος ανήκει στον αμερικανικό όμιλο Google. Η λάθος παραπομπή αποσύρθηκε στη συνέχεια, ενώ ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «λυπηθήκαμε βαθύτατα για την πυρκαγιά στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ».
Για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση, το YouTube μεταδίδει από πέρυσι συνδέσμους που επιτρέπουν να εντάξει ο θεατής μια πληροφορία σε ένα πλαίσιο. Τους συνδέσμους αυτούς τους παραθέτει κάτω από βίντεο που περιέχουν πιθανόν αμφισβητούμενο περιεχόμενο.
 
Αυτό το σύστημα παραπομπών σε άλλες εξωτερικές πηγές αναφοράς, μεταξύ των οποίων η Wikipedia, τέθηκε σε εφαρμογή μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε το YouTube, το οποίο κατηγορήθηκε για έλλειψη επαγρύπνησης όσον αφορά την μετάδοση εσφαλμένου περιεχομένου.
 
Πληροφορίες: enikos.gr/AFP/YouTube
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:11