23/02/2020 22:22:03

Ταινία του 2004 είχε προβλέψει την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων (Video)

Ταινία του 2004 είχε προβλέψει την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων (Video)  - Media

 

Yπάρχουν κάποιες σατανικές συμπτώσεις που προκαλούν πράγματι απορία. Το ίδιο συμβαίνει και με την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισιών.

Σε μια πασίγνωστη ταινία, το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» του Richard Linklater, με πρωταγωνιστές τον Ethan Jawke και τη Julie Delpy, υπάρχει μια σκηνή που πραγματικά προκαλεί… τρόμο για τον προφητικό χαρακτήρα της.

Η ρομαντική δραματική ταινία είναι η δεύτερη της σχετικής τριλογίας του Richard Linklater, και ακολουθεί την ταινία του 1995 «Πριν το ξημέρωμα».

Σε μία από τις σκηνές της ταινίας ο Jesse μέσα από μία βάρκα κοιτάζει το αστικό τοπίο του Παρισιού και μοιράζεται μια ιστορία με τη Celine για τον πανέμορφο ναό της Παναγίας των Παρισίων που φαίνεται στο βάθος.

 

Jesse: (Κοιτάζει την Παναγία των Παρισίων πίσω από τη βάρκα) Ουάου! Η Παναγία των Παρισίων, φίλε. Δες την!

Celine: Ω, ουάου!

Jesse: Άκουσα μια ιστορία κάποτε για τότε που οι Γερμανοί είχαν καταλάβει το Παρίσι και έπρεπε να υποχωρήσουν, είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά την Παναγία των Παρισίων για να την ανατινάξουν. Αλλά έπρεπε να αφήσουν πίσω κάποιον υπεύθυνο για να πατήσει το κουμπί και ο τύπος, ο στρατιώτης, δεν μπορούσε να το κάνει… Οπότε ξέρεις, καθόταν εκεί, αφοπλισμένος από το πόσο όμορφο ήταν αυτό το κτήριο. Και μετά, οταν οι συμμαχικές δυνάμεις μπήκαν μέσα, βρήκαν όλα τα εκρηκτικά εκεί και τον διακόπτη άθικτο και το ίδιο και στον Πύργο του Άιφελ, στην Βασιλική της Ιερής Καρδιάς, και σε κανά δύο άλλα μέρη, νομίζω.

Celine: Αλήθεια είναι αυτό;

Jesse: Δεν ξέρω… Αλλά πάντα μου άρεσε αυτή η ιστορία.

Celine: Ναι, είναι υπέροχη ιστορία. Αλλά πρέπει να το σκεφτείς ότι κάποια μέρα η Παναγία των Παρισίων θα καταστραφεί. Κάποτε στη θέση της υπήρχε μία άλλη εκκλησία ή ένας καθεδρικός. Ακριβώς εκεί.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.