31/05/2020 05:10:53

«Τρέχουν και δεν φτάνουν» στην Ισπανία: Ηλεκτρολόγοι μπαίνουν σε όλα τα μνημεία μετά την καταστροφή της Νοτρ Νταμ

«Τρέχουν και δεν φτάνουν» στην Ισπανία: Ηλεκτρολόγοι μπαίνουν σε όλα τα μνημεία μετά την καταστροφή της Νοτρ Νταμ - Media
 
Η Ισπανία θα επανεξετάσει την ασφάλεια των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων των μνημείων της, «ως προφανή συνέπεια» της πυρκαγιάς που κατέστρεψε τον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Χοσέ Γκιράο.
 
«Προφανώς, είναι ένα σήμα συναγερμού και ξεκινάμε επιθεώρηση όλων των εγκαταστάσεων» των μεγάλων μνημείων, δήλωσε ο Γκιράο, στη δημόσια ραδιοφωνία RNE, χωρίς να δίνει διευκρινίσεις για το ποια μνημεία πρόκειται.
 
Είναι μια «προφανής συνέπεια» της πυρκαγιάς που παραμόρφωσε την Παναγία των Παρισίων, τον θόλο, τον σκελετό και ένα μεγάλο μέρος της οροφής του, πρόσθεσε ο Ισπανός υπουργός.
 
«Οι κίνδυνοι είναι πάντα οι παλιές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, που πρέπει να επιθεωρηθούν», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας πως «γενικά οι εγκαταστάσεις των μεγάλων μνημείων μας είναι ασφαλείς».
 
Ο Χοσέ Γκιράο ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανκ Ριστέρ ώστε να τεθεί «πλήρως στη διάθεσή του». «Προς το παρόν, πρόκειται κυρίως για ηθική υποστήριξη, αλληλεγγύη, και από κει και πέρα, για ό,τι θα έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται να κινηθούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έχουν ιστορικά μνημεία που χρειάζονται ιδιαίέτερης συντήρησης και προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.