26/01/2020 16:33:09

Χαμός σε υπό κατάληψη λύκειο της Πάτρας: Έφεραν την αστυνομία και απείλησαν με εισαγγελέα

Χαμός σε υπό κατάληψη λύκειο της Πάτρας: Έφεραν την αστυνομία και απείλησαν με εισαγγελέα - Media

 

Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, όπου οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για το «νόμο Γαβρόγλου».

Όπως αναφέρει το tempo24.news, ενώ οι μαθητές αποφάσισαν σε συνέλευση και ψηφοφορία που ακολούθησε να συνεχιστεί η κινητοποίηση, υπήρξαν γονείς που ζητούν την άμεση λήξη της, ειδάλλως απείλησαν με εισαγγελέα.

Όμως δεν είναι το πρώτο περιστατικό που προκαλεί εντάσεις στο συγκεκριμένο Λύκειο, προ ημερών κλήθηκε η Αστυνομία παρουσία, όπως καταγγέλλει μητέρα μαθητή του tempo24.news, του Διευθυντή Εκπαίδευσης που ζήτησε τον τερματισμό της κατάληψης.

Μάλιστα στην καταγγελία της η μητέρα αναφέρει:

Την Τετάρτη 10/4/2019 δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση σε σχολική μονάδα της Πάτρας, η οποία τελούσε υπό κατάληψη, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Αιτία της αναστάτωσης ήταν η επίσκεψη του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να λήξει την κατάληψη παρουσία της αστυνομίας. Τα αποτελέσματα αναμενόμενα: οι μαθητές φανερά αναστατωμένοι και απογοητευμένοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη επ' αόριστον, έχοντας ακόμη ένα λόγο παραπάνω, την αδικαιολόγητη παρουσία της αστυνομίας στο σχολείο τους. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι εάν πραγματικά θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία, θα πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα γραφεία τους στα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και να βρουν χρόνο να ακούσουν τα προβλήματά τους και να δώσουν λύσεις. Είναι απαράδεκτο επικαλούμενοι έλλειψη χρόνου να αποφεύγουν κάθε επικοινωνία με όλους και σε ορισμένες περιπτώσεις να κλείνουν τα τηλέφωνα ακόμα και στους γονείς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.