search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:36
MENU CLOSE

Λίγες μέρες πριν καεί η Notre Dame είχαν αφαιρεθεί 16 αγάλματα από τη στέγη

16.04.2019 15:03
Λίγες μέρες πριν καεί η Notre Dame είχαν αφαιρεθεί 16 αγάλματα από τη στέγη - Media

 

Ένας ανεκτίμητος θησαυρός σώθηκε από την καταστρεπτική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, επειδή απομακρύνθηκε, τυχαία, λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Πρόκειται για 16 θρησκευτικά αγάλματα τα οποία αφαιρέθηκαν από τη στέγη του κτηρίου για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 100 χρόνια, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Την Πέμπτη ένας γιγαντιαίος γερανός ύψους 100 μέτρων είχε στηθεί στο σημείο για να απομακρύνει τα 16 αγάλματα, τα οποία απεικόνιζαν τους 12 αποστόλους και τους 4 ευαγγελιστές. Όλα μεταφέρθηκαν στην νοτιοδυτική Γαλλία για να διεξαχθούν εργασίες συντήρησης.

Οι εργασίες για την ανακατασκευή του «βέλους» του καθεδρικού ναού, που κατέρρευσε φλεγόμενος λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, και η συντήρηση των αγαλμάτων κόστισαν 6 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι New York Times αναφέρουν ότι το κόστος του προγράμματος συντήρησης που βρισκόταν σε εξέλιξη ανερχόταν σε 150 εκατομμύρια ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34