search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:26
MENU CLOSE

Τουρκία-S400: Αν το Κογκρέσο μάς επιβάλει κυρώσεις, ο Τραμπ θα μάς προστατεύσει

16.04.2019 18:45
Τουρκία-S400: Αν το Κογκρέσο μάς επιβάλει κυρώσεις, ο Τραμπ θα μάς προστατεύσει - Media

 

Η Τουρκία αναμένει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να την εξαιρέσει ώστε να την προστατεύσει, εάν το Κογκρέσο αποφασίσει να της επιβάλει κυρώσεις με αφορμή την αγορά του αντιπυραυλικού ρωσικού συστήματος S-400, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Οι ΗΠΑ απειλούν να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, εφόσον προχωρήσει η αγορά αυτή. Η Άγκυρα από την πλευρά της επιμένει ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έπρεπε να οδηγήσει σε κυρώσεις γιατί η Τουρκία δεν είναι εχθρός των ΗΠΑ και παραμένει δεσμευμένη στο ΝΑΤΟ.

“Αν φτάσουμε εκεί, δηλαδή στις κυρώσεις που προτείνονται από το Κογκρέσο, φυσικά αναμένουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να εξαιρέσει” την Τουρκία, είπε ο Ιμπραχίμ Καλίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αφήσει ρητώς να εννοηθεί ότι θα δώσει εξαίρεση στην Τουρκία, ο Καλίν απάντησε αρνητικά. “Δεν μπορώ να πω ότι το έχει κάνει. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουμε”, είπε.

Στην ερώτηση τι θα έκανε η Τουρκία στην περίπτωση που ο Τραμπ απέφευγε να χορηγήσει αυτήν την εξαίρεση, ο Καλίν είπε ότι η χώρα του θα περιμένει να δει την έκταση των κυρώσεων, όμως ελπίζει πως δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο. “Οι απειλές και οι κυρώσεις θα ήταν πολύ αντιπαραγωγές, θα γύριζαν μπούμερανγκ και δεν θα είχαν θετικά αποτελέσματα”, πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:26