search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:29
MENU CLOSE

Έφοδος στην… αντιτρομοκρατική

15.01.2010 10:25

Άγνωστη είναι επίσης μια άλλη ιστορία για γέλια και για κλάματα, που διαδραματί στηκε την παραμονή των Χριστουγέν νων. Την ώρα που στην αντιτρομοκρατική έψελ ναν τα… κάλαντα, έκανε την εμφάνισή του στα γραφεία τους ένας 42χρονος άνδρας με περγα μηνές στο αντιεξουσιαστικό κίνημα, το σπίτι του οποίου είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Άγνωστη είναι επίσης μια άλλη ιστορία για γέλια και για κλάματα, που διαδραματί στηκε την παραμονή των Χριστουγέν νων. Την ώρα που στην αντιτρομοκρατική έψελ ναν τα… κάλαντα, έκανε την εμφάνισή του στα γραφεία τους ένας 42χρονος άνδρας με περγα μηνές στο αντιεξουσιαστικό κίνημα, το σπίτι του οποίου είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, που πριν από 12 χρό νια συνελήφθη και κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ένοπλη ομάδα που πραγματοποιούσε ληστείες σε τράπεζες, ζήτησε λεπτομερή αναφορά για τα αντικείμενα που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί, το σημείο στο οποίο έχουν μεταφερθεί και ενημέ ρωση για τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την εργαστηριακή εξερεύνησή τους. Φρονίμως ποιών, ζήτησε απο δεικτικά στοιχεία και ντοκουμέντα καλού κακού. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις τι γί νεται και σε τι απίθα να μέρη μπορούν να βρεθούν…

Τόσο αυτός όσο και ο 40χρονος που συνέλαβε τον αστυ νομικό εμφανίζονται από τους δαιμόνιους ντε τέκτιβ ως κεντρικοί διαχειριστές αυτού που με προηγούμενες δηλώσεις του ο υπουργός Προ στασίας του Πολίτη προσδιόρισε ως «επαναστα τικό ταμείο».

Από τις παρακολουθήσεις και τις καταγραφές των συνδιαλέξεών τους στον σούπερ κοριό της αντιτρομοκρατικής λέγεται ότι διαπιστώνονται αλλεπάλληλες επικοινωνίες τους με έγκλειστους σε φυλακές αντιεξουσιαστές για διάφορα αδική ματα, μεταξύ των οποίων και καταδικασμένου για απαγωγή βιομήχανου, τα μηνύματα των οποίων μεταφέρουν διά ζώσης σε διάφορους αποδέ κτες.

Είναι παραπάνω από φανερό ότι η αντιτρομο κρατική έχει χάσει τον έλεγχο των πρωτοβουλιών και μετατρέπεται κάθε λίγο και λιγάκι σε άθυρμα αυτών που υποτίθεται ότι… «καταδιώκει».


Βόμβα στη Βουλή

Το εξωφρενικό όμως δεν είναι ότι συμβαίνουν όλα τα παραπάνω. Αυτό που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Βουλή ξεπερνάει κά θε προηγούμενο, με αποτέλεσμα ν’ αρχίσουμε κι εμείς, που είναι γνωστό ότι δεν είμαστε επιρρεπείς σε τέτοιου είδους «αδυναμίες», να βλέπουμε με συμπάθεια και κατανόηση τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, που ανεβαίνουν γιορτιά τικα τον Γολγοθά τους.

Δύο, άντε το πολύ τρία μειράκια, που αποκαλού νται και «νεοσσοί της νεοτρομοκρατίας», έβγαλαν επιδεικτικά τη γλώσσα τους και πέτυχαν να υλοποι ήσουν ένα χτύπημα που αποτελούσε διακαή δια χρονικό πόθο των προπατόρων τους: τοποθέτησαν κάτω από τη μύτη των λαγωνικών μια βόμβα που προκάλεσε φθορές και έσεισε το εσωτερικό της Βουλής, ενώ μέσα σ’ αυτή εξελισσόταν κυβερνη τική σύσκεψη για τη δημόσια διοίκηση.

Ως προς την προκήρυξη, με την οποία έγινε η ανάληψη της ευθύνης, το πρώτο ενδιαφέρον είναι ότι άλλαξε η σειρά των ονομάτων στη… μαρκίζα και μαζί της το ύφος και η δομή του κειμένου, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia. org: πρώτη φορά η Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών προηγείται της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην υπογραφή. Ακόμη κι έτσι, όμως, πάλι αιφνιδι άστηκε το αντιτρομοκρατικό επιτελείο.

Δεν είναι μόνο η προμετωπίδα, η μεταστροφή, κατά τον συγγραφέα, ενός ποιήματος του κορυ φαίου εκφραστή του σύγχρονου συμβολισμού Τ.S. Elliot για τον Γκάι Φοκς, που επιχείρησε να ανατινάξει το βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά και η διαπίστωση ότι το κείμενο δεν αποπνέει την οργή προηγουμένων, που έχει αντικατασταθεί από πιο ήπιες, αλλά ταυτόχρονα περισσότερο απειλητικές αναφορές.

Από τις λάβρες επιθέσεις κατά της «λούμπεν μι κροαστικής τάξης» περνάει σε πιο επιθετικό ύφος κατά του «λαού»: «Αυτός είναι ο λαός. Μια θορυ βώδης μάζα με κατεβασμένο κεφάλι, ακατάπαυ στη γκρίνια, κακομοιριά και ψυχολογία όχλου που υποβιβάζει την ζωή σε μια επαναλαμβανόμενη λειτουργία και ακολουθία κανόνων. Δεν υπάρχει κανένας ικανός λόγος να σεβόμαστε την κρίση του και τις επιλογές του».

Επιτίθεται κατά του Τύπου και των δημοσιογρά φων προβιβάζοντάς τους από τέταρτη εξουσία σε εταίρο της πολιτικής τάξης και κάνει αναφορά στο «ολοένα και μεγαλύτερο κύμα στελέχωσης πολιτικών αξιωμάτων», που «γίνεται από πρώην μεγαλοδημοσιογράφους (Ρουσόπουλος, Πανα γιωτόπουλος, Καννέλη, Ευθυμίου, Ντινόπουλος κ.ά.)».

Επιπλέον περιπαίζει τα σενάρια για διαπλοκή τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος και ναρκωτικών παραθέτοντας απόσπασμα συνέ ντευξης μιας… εμφανιζόμενης ως «αυτοκρατο ρικής μορφής» του κοινού εγκλήματος, του Στε φανάκου.

Προοδευτικά προχωρά με τη σταθερά εδραιω μένη από προηγούμενες προκηρύξεις λεπτομερή περιγραφή του τρόπου επίθεσης. «Το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στο προαύλιο της βουλής, δίπλα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Δυο σύντρο φοι προσέγγισαν το προαύλιο ενώ άλλοι δυο βρί σκονταν ως ομάδα υποστήριξης στην ευρύτερη περιοχή. Οι δυο μπάτσοι που ήταν σε απόσταση 8 περίπου μέτρων από το σημείο που αφέθηκε ο μηχανισμός και κάθονταν για αρκετή ώρα εκεί, δεν μας προβλημάτισαν και προχωρήσαμε στην τοποθέτησή του».

Δηλώνει, τέλος, χωρίς να ξεχνά «τους Αντάρ τες Πόλης και τους Ανυπότακτους Μαχητές που έχασαν την ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο σύστημα για αξιοπρέπεια και ελευθερία, τους Χ. Κασσίμη, Χ. Τσουτσουβή, Μ. Πρέκα, Χ. Μαρί νο, Χ. Τεμπρεκίδη», ότι οι οργανώσεις είναι πασι φανέστατα ενεργές για τον λόγο ότι οι συλλήψεις και όσοι κατηγορούνται είναι άσχετοι μαζί τους και στέλνουν ως επίλογο τους χαιρετισμούς τους «στον Αντάρτη Δημήτρη Κουφοντίνα που βρί σκεται φυλακισμένος στα λευκά κελιά της δημο κρατίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:29