search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:43
MENU CLOSE

Σε λίγους μήνες στην Ελλάδα ο Πάσαρης – Εκτίει την ποινή του στην Ρουμανία

17.04.2019 10:36
Σε λίγους μήνες στην Ελλάδα ο Πάσαρης - Εκτίει την ποινή του στην Ρουμανία - Media

 

Ο Κώστας Πάσσαρης, από τα τέλη του 2001, κρατείται στη Ρουμανία, χώρα καταγωγής της μητέρας του, για ληστεία με διπλό φόνο που είχε διαπράξει στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο Πάσσαρης τους επόμενους μήνες θα έχει εκτίσει την ποινή του οπότε υποχρεωτικά θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, κάτι που και ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιθυμεί.

Στο μεταξύ, υπό τον ασφυκτικό κλοιό της παραγραφής των αδικημάτων, ξεκίνησε απόντος του Κώστα Πάσσαρη η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου πριν από σχεδόν δεκαοκτώ χρόνια μέσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας.

Η δίκη του θεωρούμενου ως σκληρού εγκληματία, που κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας, άρχισε σήμερα ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, μετά από τρεις αναβολές, με άδειο το εδώλιο αφού ο 44χρονος Κώστας Πάσσαρης «εξακολουθεί να παραμένει αντικείμενο αλληλογραφίας ανάμεσα σε Ρουμανία και Ελλάδα για τις διαδικασίες παράδοσης του στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο Πάσσαρης κατηγορείται για τη δολοφονία των αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών, Αθανάσιου Δρακόπουλου και Διονύση Αλεβιζόπουλου, και τον τραυματισμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου, Ανδρέα Φυσέκη, στις 7 Φεβρουαρίου 2001 μέσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας όπου είχε μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού για εξετάσεις.

Ο 44χρονος ήταν κρατούμενος σχεδόν ένα χρόνο στον Κορυδαλλό για υποθέσεις ληστειών και με τρόπο που δεν έχει γίνει γνωστός, κατάφερε να προμηθευτεί και να μεταφέρει μαζί του από τις φυλακές το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τους συνοδούς του στο νοσοκομείο καταφέρνοντας να αποδράσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:43