26/02/2020 12:35:45

Κεραυνός στην Ακρόπολη τραυμάτισε δύο αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστριες

Κεραυνός στην Ακρόπολη τραυμάτισε δύο αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστριες - Media

Kεραυνός έπεσε κοντά στο Ερέχθειο, στη διάρκεια της καταιγίδας.

Εκείνη την ώρα, η αρχαίοφύλακας βρισκόταν μέσα σε ένα από τα δύο φυλάκια που υπάρχουν στο σημείο και απ’ έξω ήταν οι τουρίστες με τη δεύτερη υπάλληλο. Ο κεραυνός έπεσε κι έσπασε το αλεξικέραυνο, τραυματίζοντας τα τέσσερα άτομα αφού το βρεγμένο χώμα ως καλός αγωγός .

Οι δυο αρχαιοφύλακες, ηλικίας 24 και 52 ετών, βρίσονταν στα εκδοτήρια του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης όταν τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα γυαλιών και μεταφέρθηκαν προληπτικά στον Ευαγγελισμό.

Επιπλέον δύο τουρίστριες, μια 25χρονη Σκανδιναβή και μια 25χρονη Νοτιοκορεάτισσα, τραυματίστηκαν από το ίδιο περιστατικό και μεταφέρθηκαν μαζί με τους αρχαιοφύλακες.

Οι τρεις έχουν ήδη πάρει εξιτήριο η τέταρτη παραμένει προληπτικά για νοσηλεία.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Αρχαιοφυλάκων

Ο πρόεδρος των Αρχαιοφυλακών δήλωσε ότι αυτό το φαινόμενο συνέβη πρώτη φορά στα 37 χρόνια που είναι υπάλληλος στην Ακρόπολη. «Έχει υποστεί σημαντική βλάβη το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων», πρόσθεσε. Τέλος, η Ακρόπολη είναι ασφαλής σύμφωνα με τον πρόεδρο. Και με επαρκή αριθμό αλεξικέραυνων μηχανημάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.