29/03/2020 15:30:30

Ανατροπή δεδομένων - Δικαιώθηκε ο ΟΦΗ

Ανατροπή δεδομένων - Δικαιώθηκε ο ΟΦΗ - Media

 

Ο ΟΦΗ δικαιώθηκε από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και ως εκ τούτου δεν ισχύει η ποινή υποβιβασμού που είχε εισηγηθεί η επιτροπή δεοντολογίας.

Ανατροπή της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των Κρητικών και του Αιγινιακού (6-0), που είχε διεξαχθεί τη σεζόν 2016/17, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν από την Επιτροπή Εφέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έκρινε ένοχη τον σύλλογο του Ηρακλείου για χειραγώγηση του ματς με τον αντίστοιχο της Πιερίας και είχε ανακοινώσει τον υποβιβασμό των δυο κατά μια κατηγορία, δηλαδή τον πρώτο στη Football League και τον δεύτερο στη Γ' Εθνική, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι την επικύρωση της αναδιάρθρωσης.

Εξάλλου τους είχε αφαιρέσει από 6 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα και θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 300.000 ευρώ. Επίσης στον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ και απαγορεύση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, αλλά και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής. Ιδια τιμωρία και για τον πρόεδρο του Αιγινιακό, κ. Νώπα.

Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές Λιόλιο, Τόλιο και Γιαζιτζόγλου (του Αιγινιακού) απαγορεύση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα δέκα χρόνια και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Τέλος, στον κ. Μαχαιρίδη επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής. Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας του ΟΦΗ κ. Πηρουνάκης απαλλάχθηκε.

 

Αθώοι άπαντες τελικά

Όλοι οι παραπάνω κρίθηκαν αθώοι από την Επιτροπή Εφέσεων.

Συγκεκριμένα στο απόσπασμα της πειθαρχικής απόφασης σημειώνεται ότι: «Απορρίπτεται ως απαράδεκτη η παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης. Εξαφανίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ΠΑΕ Αιγινιακός, Τσάλος, Νώπας, Μαχαιρίδης, Βασ. Λιόλιος, Αθ. Τόλιος, Γιατζιτζόγλου, δεν τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα των συγκεκριμένων άρθρων του κώδικα δεοντολογίας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.