search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:01
MENU CLOSE

Αυτοκτόνησε ο πρώην πρόεδρος του Περού – Για να μη συλληφθεί για σκάνδαλο διαφθοράς

17.04.2019 14:55
Αυτοκτόνησε ο πρώην πρόεδρος του Περού - Για να μη συλληφθεί για σκάνδαλο διαφθοράς - Media

 

Αυτοκτόνησε αυτοπυροβολούμενος στο κεφάλι ο πρώην πρόεδρος του Περού Άλαν Γκαρσία, λίγο πριν από τη σύλληψή του στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς Odebrecht, ανακοίνωσε ο συνήγορός του Εράσμο Ρέινα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στη Λίμα. Ο Γκαρσία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε επειγόντως σε εγχείρηση, ωστόσο κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. 

Η αστυνομία εμφανίσθηκε στην κατοικία του πρώην προέδρου γύρω στις 06:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας) και τότε συνέβη το επεισόδιο.

Πέρυσι ο Γκαρσία είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ουρουγουάη, αφού του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα ώστε να μην διαφύγει ούτε να παρεμποδίσει την έρευνα. Η Ουρουγουάη απέρριψε το αίτημα.

Την περασμένη Τετάρτη, ένας άλλος πρώην αρχηγός του περουβιανού κράτους, ο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι (2016-2018), προφυλακίσθηκε στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης.

Η γιγάντια βραζιλιανή εταιρεία οικοδομών Odebrecht μοίρασε σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας δεκαετίας συνολικά 788 εκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαριά χώρες στην περιοχή για να κερδίσει συμβόλαια, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Η επιχείρηση παραδέχθηκε πως από το 2005 έως το 2014 προέβη σε δωροδοκίες στο Περού ύψους 29 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αλεχάντρο Τολέδο (2001-2006), Άλαν Γκαρσία, Ογιάντα Ουμάλα (2011-2016) και Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι: οι τέσσερις τελευταίοι πρόεδροι του Περού βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, ενώ η αρχηγός της αντιπολίτευσης Κέικο Φουχιμόρι προφυλακίσθηκε στις 31 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52