25/02/2020 05:12:28

Καθηγητής αλά Breaking Bad – Έδειχνε στους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο πώς να φτιάχνουν «Έκσταση»

Καθηγητής αλά Breaking Bad – Έδειχνε στους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο πώς να φτιάχνουν «Έκσταση» - Media

 

Ο καθηγητής χημείας-φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Ματσουγιάμα της Ιαπωνίας, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια επειδή έδειχνε στα εργαστήρια, στους φοιτητές του πώς να φτιάχνουν το ναρκωτικό έκσταση.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πάντως ότι το έκανε προκειμένου να μάθει τους φοιτητές του και να τους εντρυφήσει τα μυστικά της φαρμακευτικής επιστήμης.

Στην Ιαπωνία τα ΜΜΕ τον παρομοιάζουν με τον καθηγητή Ουόλτερ Ουάιτ, τον πρωταγωνιστή της δημοφιλούς σειράς breaking bad.

Στο μεταξύ η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει ακόμη τις ποσότητες έκσταση που είχαν παραχθεί και εικάζει ότι ο καθηγητής είτε τις πούλησε σε κάποια πιάτσα, είτε τις μοίρασε στους φοιτητές του.

Η Ιαπωνική νομοθεσία ορίζει ότι κάποιος για να παρασκευάσει ναρκωτικές ουσίες χρειάζεται ειδική άδεια η οποία εκδίδεται από τις περιφερειακές αρχές και αφορά μόνο ακαδημαϊκούς σκοπούς.

Το συνθετικό φάρμακο MDMA που έφτιαχνε ο 61 ετών καθηγητής με τους φοιτητές του ενεργεί τόσο ως διεγερτικό όσο και ως παραισθησιογόνο και είναι το βασικό συστατικό του έσκταση. Δίνει σε όσους το παίρνουν μια ψευδαίσθηση ενέργειας, ευφορίας και ενσυναίσθησης. Χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς για την θεραπεία της μετατραυματικής διαταραχής του άγχους.

Στην σειρά breaking bad, ο πρωταγωνιστής Ουόλτερ Ουάιτ, είναι ένας καθηγητής χημείας ο οποίος έχει καρκίνο στους πνεύμονες και ξεκινάει να παράγει κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη για να πληρώσει τη θεραπεία του, αλλά και να φροντίσει την οικογένεια του. Συχνά έχει σαν βοηθό κάποιον πρώην μαθητή του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.