search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:06
MENU CLOSE

Πασχαλινή συναυλία με «ρέκβιεμ» από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

18.04.2019 07:15
Πασχαλινή συναυλία με «ρέκβιεμ» από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών - Media

 

Οι μέρες του Θείου Πάθους, αλλά και της Ανάστασης, πλησιάζουν και η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών ανταποκρίνεται στο πνεύμα των ημερών με το κορυφαίο ίσως έργο θρησκευτικής μουσικής όλων των εποχών: το περίφημο Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, στη συναυλία “Lux aeterna” που θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή 19 Απριλίου 2019), ώρα 20:30, στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις» (Πυθαγόρα 8, Άλιμος).

Το μεγαλειώδες έργο του Βιεννέζου συνθέτη, το «στερνό του τραγούδι», έμεινε ημιτελές όταν ο θάνατος τον πρόλαβε στις αρχές Δεκεμβρίου του 1791, σε ηλικία μόλις 35 ετών. Το έργο συμπληρώθηκε από τον μοναδικό μαθητή του Μότσαρτ, τον Franz Xaver Süssmayr, με τρόπο που να μην είναι απόλυτα ξεκάθαρο ποια ακριβώς μέρη προέρχονται από την πένα του δάσκαλου και ποια από τον μαθητή.

Τη μεταφυσική διάσταση του έργου προσεγγίζει η συναυλία της Φιλαρμόνιας, σε συνεργασία με τρεις χορωδίες (Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών, Χορωδία του Εθνικού Ωδείου, Χορωδία «Μελωδοί» Νέας Σμύρνης) και τέσσερις λυρικούς σολίστ: Σιρανούς Τσαλικιάν υψίφωνος, Αθηνά Καστρινάκη μεσόφωνος, Ζάχος Τερζάκης τενόρος, Γιώργος Ρούπας βαθύφωνος.

Η συναυλία πλαισιώνεται από ένα σημαντικό έργο του εμβληματικού συνθέτη του ιταλικού μπαρόκ, του Αντόνιο Βιβάλντι: το κοντσέρτο γκρόσο για τέσσερα βιολιά και έγχορδα, έργο 3, αρ. 10. Τους ρόλους των σολίστ αναλαμβάνουν τέσσερις από τους μουσικούς της ορχήστρας. Το έργο ανήκει στη συλλογή κοντσέρτων “L’estro armonico” (ο αρμονικός οίστρος) του συνθέτη, που γράφτηκαν περίπου 80 χρόνια πριν το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, περί το 1711.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητές, 65+, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμΕΑ):8 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:05