search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Αντιμέτωπος σήμερα με οριστική απόλυση ο εισαγγελέας με τις ακροδεξιές αναρτήσεις στο Facebook

18.04.2019 07:47
Στο «σφυρί» η έρημη βίλα του Γιώργου Μαρίνου στο Νέο Βουτζά (Photos) - Media

 

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφασίζει σήμερα για την τύχη του αντεισαγγελέα εφετών, Ανδρέα Καραφλού, ο οποίος είχε προκαλέσει το πανελλήνιο με το ακροδεξιό του παραλήρημα στο Facebook.

Σύμφωνα με ρεπορτάχ του ocumentonews.gr Έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης καθώς είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση όχι μόνο στην κοινή γνώμη αλλά και εντός της Δικαιοσύνης με αναρτήσεις του στο Facebook όπου μεταξύ άλλων ανήκουστων είχε ποστάρει φωτογραφίες του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού συνοδευόμενες από προσβλητικά σχόλια, όπως και απαράδεκτες κρίσεις για ενέργειες της Δικαιοσύνης.

Η σε βάρος του προκαταρκτική πειθαρχική διαδικασία είχε κινηθεί μετά από παραγγελία του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, και είχε σαν αποτέλεσμα,όπως ήταν εύλογο, την παραπομπή του στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το σώμα…

Αναλυτικότερα, στο προφίλ που διατηρούσε ο κ. Καραφλός στο Facebook είχαν αναρτηθεί (μάλιστα είχαν επενδυθεί και με παραληρηματικό λόγο):

– Φωτογραφία, προϊόν μοντάζ, που απεικόνιζε τον πρωθυπουργό της χώρας να κάνει μια αισχρή χειρονομία απαντώντας δήθεν στο αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα της Μακεδονίας.

– Αμφισβήτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας.

– Παρότρυνση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που όπως αναγραφόταν έχει «δεξιό αίμα», να παραιτηθεί για να φύγουν, όπως ανέγραφε, «τα κουμμούνια».

– Αίτημα για παραίτηση του πρωθυπουργού, τον οποίο και χαρακτηρίζει εθνικό μειοδότη.

– Προτροπή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να πετάξει έξω με τις κλοτσιές τον πρωθυπουργό, συνδεδεμένη με την παρότρυνση «παραιτήσου».

– Αναφορά ότι ντρέπεται που είχε καθηγητή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο στη Νομική Αθηνών, συνοδευομένη από την επισήμανση ότι «θα τρίζουν τα κόκκαλα του Εθνάρχη».

Το παραλήρημα Καραφλού έφτασε στο έσχατο σημείο να προσβάλει βάναυσα τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης μιλώντας για «διατεταγμένη υπηρεσία» με αφορμή τη δίωξη για τις αθλιότητες του χρυσαυγίτη βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση μέσα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραφλός ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Προκαλεί εντύπωση η άσκηση δίωξης εξπρές στον Μπαρμπαρούση… Τελικά η Δικαιοσύνη είναι πολλές φορές σε διατεταγμένη υπηρεσία… κρίμα για ένα θεσμό που δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος όπως επιβάλλεται…».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10