search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:34
MENU CLOSE

Μαρινάκης: Καταγγέλλει ότι του ζητήθηκε από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τον Καλογρίτσα

18.04.2019 09:11
4716834_1.jpg

 

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς του ζήτησε να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου αυτός, το 2016 να πληρώσει την πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Β. Μαρινάκης υποστήριξε ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε «αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου είπε» για να συναντηθεί με τον Χρήστο Καλογρίτσα αφού προηγουμένως του είχαν ζητήσει να πληρώσει τα 26,3 εκατομμύρια της πρώτης δόσης της προσφοράς της ALTER EGO.

«Μια ημέρα πριν καταθέσουμε την δόση μου μετέφερε την επιθυμία του “μεγάλου”, όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το πσοό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. Αν και το τοπίο ήταν θολό για την επιστροφή των χρημάτων, εμείς πληρώσαμε και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, γιατί είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά και όλο το τίμημα και δεν υπήρχε καμία υπόνοια για μαυρο χρήμα όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς που τότε χαρακτήριζε αψεγάδιαστο τον φάκελο. Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμόυ το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση. Για να τον βοηθήσω για να έχουν ένα κανάλι. Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία τύπου επ αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να το πράξω, βλέπετε ότι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αλλά ήθελαν και να δώσει χρήματα στον Καλογρίτσα για το κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μαξίμου».

Επίθεση στον Πέτρο Κόκκαλή

Ερωτηθείς για τον Πέτρο Κόκκαλη ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη ούτε υπάρχει λόγος για μένα να κάνω βόλτα σε κανάλια, σταθμούς και εφημερίδες να κατηγορήσω τον Πέτρο Κόκκαλη».

Ωστόσο στην συνέχεια ανέφερε πως «ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης για να έχει ένα αντικειμένο να ασχολείται στην καθημερινότητα γιατί είχε αποτύχιει στις επιχειρήσεις όπως και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό που άφησε πίσω του 7 εκατ. χρέη που καλύψαμε».
«Έχω να του ευχηθώ μόνο υγεία και καλή πορεία» κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:34