search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:53
MENU CLOSE

Ironman 70.3 Greece-Costa Navarino: Δυναμικό ξεκίνημα του μεγαλύτερου τριάθλου στην Ελλάδα

18.04.2019 09:44
Η GIZELIS ROBOTICS συμμετέχει στην FOODTECH 2019! - Media

Περισσότεροι από 4.500 αθλητές, συνοδοί, θεατές και εθελοντές, πλημμύρισαν το τριήμερο 11-14 Απριλίου τη Μεσσηνία και την Costa Navarino, για να λάβουν μέρος στον κορυφαίο αγώνα τριάθλου.

Η άρτια διοργάνωση, σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου φιλοξενία και τη φυσική ομορφιά της Πελοποννήσου, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους 1.500 αθλητές που ήρθαν από 61 χώρες για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε 1,9χλμ. κολύμπι, 90χλμ. ποδήλατο και 21χλμ. τρέξιμο, συνεχόμενα, χωρίς ενδιάμεση διακοπή.

Η Juliana Villasante από τo Μεξικό και ο Ernesto Espinoza από την Κόστα Ρίκα, αναδείχθηκαν νικητές του πρώτου IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino ενώ εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών, καθώς κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη των επιδόσεων, κατακτώντας τις υπόλοιπες θέσεις στο βάθρο των νικητών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και ο Δημήτρης Λέκκος μας γέμισαν υπερηφάνεια με την κατάκτηση της δεύτερης και της τρίτης θέσης αντίστοιχα, στη γενική κατηγορία. Το ίδιο και η εξαιρετική εμφάνιση της Τζένης Μπουλμέτη, η οποία τερμάτισε δεύτερη στις γυναίκες, ανάμεσα σε έντονο συναγωνισμό.

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, ήταν το πιο δύσκολο IRONMAN 70.3 που έχω τρέξει, είμαι πανευτυχής που μπόρεσα να ζήσω μαζί με τους συμπατριώτες μου αυτήν την εμπειρία και να πετύχω αυτήν την επίδοση, ήταν μαγικά» Γρηγόρης Σουβατζόγλου.

Ο Δημήτρης Λέκκος από την πλευρά του ανέφερε: «Χρειάστηκε μεγάλη θέληση, πολύ υπομονή. Η διαδρομή της κολύμβησης σα διαδρομή ήταν πάρα πολύ καλά σχεδιασμένη, η ποδηλατική ήταν για καλά προπονημένους αθλητές, με σωστή στρατηγική. Η δρομική διαδρομή ήταν πάρα πολύ ευχάριστη, σε έκανε να ξεχάσεις όλον τον πόνο από το ποδήλατο και απλά σε ταξίδευε.»

Η Τζένη Μπουλμέτη μιλώντας για τη δική της διάκριση, τόνισε: «Δεν το περίμενα, υπήρχαν πάρα πολύ δυνατές αθλήτριες, γινόντουσαν συνέχεια εναλλαγές θέσεων, οπότε ήθελε και σωματική και ψυχολογική δύναμη.»

«Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας, με αρκετό κύμα στο κολύμπι και ιδιαίτερα τεχνικό ποδηλατικό σκέλος, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένη από την περιοχή, το φαγητό και τη φιλοξενία. Είναι ένας αγώνας που σίγουρα θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται να τρέξει την απόσταση. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τον άρτιο και επιτυχημένο αγώνα», δήλωσε η Μεξικανή νικήτρια Juliana Villasante.

Από την Costa Rica στην Costa Navarino, ο νικητής του αγώνα Ernesto Espinoza, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος από το σημερινό αποτέλεσμα. Το Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία από κάθε άποψη. Η αναμέτρηση με τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου μέχρι και 2χλμ πριν το τερματισμό ήταν μια δύσκολη μάχη την οποία κατάφερα να κερδίσω μέσα σε ένα πολύ θερμό και φιλικό κλίμα».

«Σε αυτό το ταξίδι της προετοιμασίας του IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino, ένοιωσα σαν ταξιδιώτης σε φουρτουνιασμένα, αχαρτογράφητα νερά. Μόνο έτσι όμως γράφεται η ιστορία! Η Μεσσηνία μπήκε πλέον στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων και η Costa Navarino σφράγισε την εδώ και χρόνια επιτυχημένη πορεία της στον Ελληνικό τουρισμό. Στα νερά της πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος κολυμβητικός αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και στη στεριά της ο μεγαλύτερος ποδηλατικός και δρομικός… και όλα αυτά μαζί! Η πολιτιστική και πολιτισμική αξία αυτού του τόπου άλλαξε για πάντα και εμείς -η απίστευτη ομάδα μου κι εγώ – ήμασταν οι εμπνευστές για να επιτευχθεί αυτή η ιστορική εξέλιξη. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη και ενθουσιασμό, ωστόσο δε φτάσαμε ακόμα στην Ιθάκη. Ένα συναρπαστικό ταξίδι μόλις ξεκίνηε.», δήλωσε ο Mike Αργύρης, Race Director του Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino.

«Πριν από 1,5 χρόνο, αποφασίσαμε μαζί με την ΕΥΖΗΝ να φέρουμε το IRONMAN 70.3 στην Ελλάδα. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο βλέπουμε πως απέδωσε. Ήταν μια άρτια διοργάνωση, η οποία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε αθλητές και συνοδούς, δείχνοντας τις προοπτικές και τις δυνατότητες που έχει η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας», σημείωσε ο Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ – Φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino.

«Το IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino, μπορεί να αποτελεί πλέον παρελθόν όμως η Μεσσηνία, η Πελοπόννησος αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα κέρδισαν ένα βάθρο στη σύγχρονη αθλητική ιστορία. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες για την εκπληκτική προσπάθεια και επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ τους Δήμους Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας, την ΕΟΜΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου) την ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας) την Εθνική Τράπεζα, την Elpedison, τη ΚOSMOCAR –SKODA, τη Βιοϊατρική, τη ΒΙΚΟΣ, τον ΟΠΑΠ, την Οικογένεια Χριστοδούλου, τη GU Energy Greece, τη Pharmacy 295 και βεβαίως την τοπική κοινωνία, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και την πολύτιμη συνεργασία και στήριξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece και Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας Ι.Q.Sports.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:51