search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:13
MENU CLOSE

Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο «μπήκε» στο Google Arts & Culture

18.04.2019 11:00
Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο «μπήκε» στο Google Arts & Culture - Media

 

Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο περιλαμβάνεται στα νέα ψηφιακά έργα από όλο τον κόσμο, που προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture.

Πέρυσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Google είχε εγκαινιάσει την πύλη Open Heritage στο Google Arts & Culture, προκειμένου να αναδείξει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, όπως η εταιρεία ανακοίνωσε, επέκτεινε περαιτέρω το πρόγραμμα αυτό, με στόχο όχι μόνο μνημεία που απειλούνται, να διατηρούνται ψηφιακά, αλλά επίσης η ιστορία τους και τα δεδομένα που έχουμε συλλεχθεί γι’ αυτά, να καταστούν διαθέσιμα στις μελλοντικές γενιές ερευνητών, εκπαιδευτικών και σπουδαστών.

Έτσι, σήμερα προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture 30 ακόμη απειλούμενα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως ο Ναός του Απόλλωνα, το Thomas Jefferson Memorial στις ΗΠΑ, ο Τάφος του Tu Duc στο Βιετνάμ, μνημεία στη Συρία κ.α.

Μπορεί κανείς να δει περισσότερα στο g.co/openheritage, να «κατεβάσει» τη σχετική εφαρμογή για κινητά Android ή iOS, ή να επισκεφτεί το Google Arts & Culture.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30