search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:29
MENU CLOSE

Στο σκαμνί οι ένστολοι «Ράμπο»

15.01.2010 10:38
Στο σκαμνί οι ένστολοι «Ράμπο» - Media

Σε βαρύ κλίμα αναμένεται να αρχίσει την προσεχή Τετάρτη στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Άμφισσας η δίκη των δύο ένστολων «ράμπο» που κατη γορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξαν δρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Σε βαρύ κλίμα αναμένεται να αρχίσει την προσεχή Τετάρτη στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Άμφισσας η δίκη των δύο ένστολων «ράμπο» που κατη γορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξαν δρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Δεν είναι μόνο το ειδικό βάρος της υπόθεσης που έδωσε το έναυσμα για ένα πελώριο κύμα οργής το οποίο ξεχύθηκε σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι ενα γώνιες προσπάθειες της μητέρας του άτυχου παι διού μέχρι την ύστατη στιγμή για να διασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη. Η Τζίνα Τσαλικιάν επιμένει να θέλει τη διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα «βομβαρδίζο ντας» με αιτήσεις και προσφυγές τον Άρειο Πάγο, τον πρωθυπουργό και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αγωνία της οικογένειας του 15χρονου κορυφώ θηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρί ου να «ξενιτευτεί» η δίκη στην Άμφισσα, εκατοντά δες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του φονικού, με τη δικαιολογία της αποφυγής επεισοδίων. Και η μητέρα του Γρηγορόπουλου, όπως φαίνεται, έχει κάθε λόγο να ανησυχεί καθώς:

◆ Οι περισσότεροι και πιο ουσιαστικοί μάρτυρες κατηγορίας είναι ανήλικοι μαθητές, δηλαδή φίλοι του παιδιού που το συνόδευαν τη μοιραία νύχτα. Ως εκ τούτου, όπως υποστηρίζει η Τζ. Τσαλικιάν, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μην καταστεί δυνατή η εμφάνισή τους στη δίκη και επομένως «αποδυνα μώνεται το δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τη μνήμη του αθώου νεκρού Αλέξανδρου».

◆ Η Εισαγγελία της Λαμίας επέλεξε να κλητεύ σει ένα σωρό άσχετους μάρτυρες, όχι όμως και τον ιατροδικαστή Μανόλη Μιχαλοδημητράκη. Ο τελευ ταίος, αν και διορίστηκε από τον κατηγορούμενο Κορκονέα, διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον ισχυρισμό του αστυνομικού ότι πυροβό λησε στον αέρα!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη μητέρα του θύ ματος, μια σειρά από λάθη και παραλείψεις στο στά διο της προδικασίας δημιουργούν προϋποθέσεις προνομιακής μεταχείρισης των κατηγορούμενων. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

◆ Τα παραπεμπτικά βουλεύματα χαρακτήρι σαν εσφαλμένα τον δόλο του Κορκονέα ως ενδε χόμενο και όχι ως άμεσο, γεγονός που δημιουργεί την εντύπωση ότι επιθυμούν να προϊδεάσουν το δικαστήριο.

◆ Η ανάκριση δεν ασχολήθηκε με το ενδεχόμε νο να έχει τελεστεί μία ακόμα ειδεχθής πράξη, της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του φίλου του Αλέξανδρου, που κατέθεσε ότι ο Κορκονέας «πυροβόλησε προς το μέρος του». Σημειώνεται ότι από τη βαλλιστική έρευνα διαπιστώθηκε πως από το υπηρεσιακό όπλο ρίχτηκαν δύο σφαίρες, εκ των οποίων η δεύτερη ουδέποτε αναζητήθηκε…

Και το πιο «κουφό» απ’ όλα: Σύμφωνα με δημοσι εύματα των τελευταίων ημερών, που αναπαράγει στην επιστολή της προς τον Γ. Παπανδρέου η Τζ. Τσαλικιάν, στη σύνθεση του δικαστηρίου «θα συμ μετέχουν πρόσωπα που φέρονται να έχουν εμπλακεί στο ούτως καλούμενο “παραδικαστικό” κύκλωμα, έχουν μνημονευτεί σε πειθαρχικές διώξεις ή έχουν δικαστικές εκκρεμότητες».

Οι ιστοσελίδες και τα μπλογκ στο Ίντερνετ επιμέ νουν ότι πρόκειται για την αλήστου μνήμης εισαγ γελέα Άμφισσας Βασιλική Βλάχου, κουμπάρα της επίσης… αλησμόνητης Χριστίνας Βαληνάκη, η οποία έχει τιμωρηθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με προσωρινή αργία, διότι δεν υπέβαλε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το 2000 έως το 2004. Για την ίδια υπόθεση η εν λόγω δικα στικός έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης!

Πώς το ’λεγε το τραγούδι; «Ρε άμα τα πάρω, θα πάρω φόρα, θα σας τρελάνω με κλοτσιές στην κα τηφόρα». Αυτό…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:29