search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:56
MENU CLOSE

Προεκλογικό φυλλάδιο – «15+1 λόγοι για δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες»

18.04.2019 12:47
Αιχμηρό ΚΚΕ: Τρεις γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα - Media

 

«15+1 λόγοι για δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες», είναι ο τίτλος του 4σέλιδου φυλλαδίου που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει το τμήμα του Φυλλαδίου που αφορά τις ευρωεκλογές, «δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέµων. ΝΑΙ στο ΚΚΕ σηµαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσµευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισµού».

Τονίζεται ακόμα ότι «δυνατό ΚΚΕ σηµαίνει πιο δυνατός αγώνας ενάντια στους µηχανισµούς εποπτείας και τα µνηµόνια διαρκείας της ΕΕ, που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν οι κυβερνήσεις, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται», ότι «μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ µπορεί να εκφράσει τη γνήσια λαϊκή αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποδείχτηκε ότι δεν αλλάζει, όπως µας έλεγαν, παρά µόνο προς το χειρότερο για τους λαούς».

«Προοδευτικό δεν είναι οι λαοί να παλεύουν µάταια για να “εξανθρωπίσουν” αυτή την ένωση των καπιταλιστών, αλλά η ρήξη µε τέτοιες λυκοσυµµαχίες», υπογραμμίζει το ΚΚΕ και προσθέτει «με δυνατό ΚΚΕ, το εργατικό – λαϊκό κίνηµα µπορεί να αξιοποιήσει προς όφελός του τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ».

Επίσης σημειώνονται τα εξής:

«- Το ΚΚΕ παλεύει για την αποδέσµευση από την ΕΕ µε τον ίδιο τον λαό στην εξουσία και όχι για να ενταχθεί η Ελλάδα σε µια άλλη – εξίσου εχθρική για τον λαό – συµµαχία ή για να αλλάξει απλά το νόµισµα µε το οποίο θα µετράµε τη φτώχεια µας.

– Δυνατό ΚΚΕ για να υψώσουµε αποτελεσµατικό τείχος στο ρατσισµό, στο φασισµό και την Ακροδεξιά, που αποτελούν εναλλακτικές µορφές διαχείρισης της δικτατορίας του κεφαλαίου.

– Γιατί οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν και θα είναι ξανά η µοναδική φωνή υπεράσπισης των λαϊκών συµφερόντων, τα “µάτια” και η “φωνή” του λαού στην Ευρωβουλή. Όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες ήταν οι παρεµβάσεις τους και η αποκάλυψη των στόχων και κατευθύνσεων της ΕΕ.

– Γιατί ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ θα στείλει µήνυµα αισιοδοξίας, µαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κοµµουνιστικά και Εργατικά Κόµµατα που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες για να αναγεννηθεί το εργατικό – λαϊκό κίνηµα σε κάθε χώρα».

Στο τμήμα του φυλλαδίου που επιγράφεται «Ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση” σε Περιφέρειες και Δήμους», το ΚΚΕ αναφέρει:

«- Για να βάλουµε περισσότερα εµπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά µέτρα, που υλοποιούνται απ’ τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση και είναι το νήμα που δένει την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τις δηµοτικές και περιφερειακές αρχές και γι’ αυτό και οι τοπικές εκλογές δεν είναι «κάτι άλλο», «κάτι έξω» από το κεντρικό πολιτικό πρόβληµα.

– Για να έχουµε ακόµα περισσότερους εκλεγµένους δηµάρχους, δηµοτικούς και περιφερειακούς συµβούλους που θα αποτελούν τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

– Γιατί οι δήµαρχοι, οι δηµοτικοί και περιφερειακοί σύµβουλοι του ΚΚΕ θα συγκρουστούν µε το αντιλαϊκό θεσµικό πλαίσιο και δεν θα “κρυφτούν” πίσω από αυτό, όπως κάνουν άλλοι, µόνο και µόνο για να κρύψουν τις ευθύνες τους και τη συµφωνία τους στην κεντρική πολιτική. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δεν θα πουν ποτέ ότι τα λαϊκά προβλήµατα δεν είναι στην “αρµοδιότητά” τους. Θα παλέψουν µαζί µε το λαό για σύγχρονα δικαιώµατα. Αυτό απέδειξαν µε τη δράση τους οι 5 κοµµουνιστές δήµαρχοι σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία, Πάτρα και Πετρούπολη».

Στο επόμενο τμήμα του φυλλαδίου του κόμματος τονίζεται ότι «Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού»:

«- Γιατί δεν τσιµπάµε στα ψεύτικα διλήµµατα, που ξανασερβίρονται µε νέο περιτύλιγµα για να παραπλανήσουν ακόµη µια φορά τον λαό.

– Γιατί και η “δίκαιη ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ και η “βιώσιµη ανάπτυξη” της ΝΔ στην καρδιά τους έχουν τους στόχους των επιχειρηµατικών οµίλων. Η “ανάπτυξή” τους απαιτεί φτηνή εργατική δύναµη, συνέχιση της φοροληστείας του λαού, µατωµένα πλεονάσµατα.

– Γιατί µόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της ναζιστικής – εγκληµατικής Χρυσής Αυγής. Αντιπαλεύει το σάπιο καπιταλιστικό σύστηµα που θρέφει το φασιστικό ρεύµα.

– Γιατί το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής.

– Δίνουµε δύναµη στο ΚΚΕ για να αφήσουµε πίσω το δρόµο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων».

– Ειδικά οι νέοι και οι νέες που ψηφίζουν για πρώτη φορά έχουν ευκαιρία µε την ψήφο τους να καταδικάσουν την ΕΕ, το σύστηµα και τα κόµµατά τους. Να δυναµώσουν το ΚΚΕ, τη δική τους φωνή και δύναµη».

Τέλος, «καλεί σε ενίσχυση του ΚΚΕ», καθώς «το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήµερα και για το αύριο, φωτίζει µε το ανατρεπτικό του πρόγραµµα το δρόµο, για µια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονοµίας, µε το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

«Γιατί το πραγµατικά προοδευτικό και σύγχρονο γεννιέται πάντα µέσα από την αµφισβήτηση, την ταξική σύγκρουση, τον αγώνα, για έναν ριζικά διαφορετικό δρόµο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Αφήνουμε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα. Με δυνατό ΚΚΕ κάνουμε την πραγματική διαφορά! Για μια μεγάλη νίκη του λαού με ΚΚΕ ισχυρό παντού!”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:56