search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:27
MENU CLOSE

Συνελήφθη ο Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών» – Οι διάλογοι του υπερκοριού – Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι συνεργάτες του (Video)

18.04.2019 14:25
Συνελήφθη ο Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών» - Οι διάλογοι του υπερκοριού - Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι συνεργάτες του (Video) - Media

 

Συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, o γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, έπειτα από ένταλμα εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ο κ. Λυκουρέζος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και μετά τα όσα είπε, αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στο Εφετείο.

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Alpha, δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία με τον γνωστό δικηγόρο. Και ταυτόχρονα δηλώνουν σοκαρισμένοι και πολύ θυμωμένοι. Έλεγαν πως είναι αδιανόητο να συλλαμβάνεται ένας άνθρωπος που τη μισή του μέρα είναι στα δικαστήρια και την άλλη μισή στο δικηγορικό του γραφείο, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξαν πως πρόκειται για μία προσπάθεια ηθικής του εξόντωσης.

Ο κ. Λυκουρέζος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε όλες αυτές τις κατηγορίες, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Διάλογοι – φωτιά

O κοριός έχει καταγράψει τους κακοποιούς να μιλούν μεταξύ τους και να αναφέρονται και στο μικρό όνομα του κ. Λυκουρέζου, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που δεν έχουν δοθεί το φως της δημοσιότητας. Οι διάλογοι που έδωσε στη δημοσιότητα το Open, αναφέρουν:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;»

Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;».

Μετά τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τη σύλληψη ενός ακόμα δικηγόρου, του Θεόδωρου Παναγόπουλου, ζήτησε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αποδίδει ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», σε εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε για τους δύο δικηγόρους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21