search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:28
MENU CLOSE

Τραμπ για έρευνα Μάλερ: «Αυτό είναι φριχτό, είναι το τέλος της προεδρίας μου» – «Την έχω άσχημα» (Pdf)

18.04.2019 15:49
Ο Τραμπ «βύθισε» τις αγορές - Media

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα την πολυαναμενόμενη έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.

Το κείμενο αυτό, έκτασης 400 σελίδων, περιέχει τα συμπεράσματα της έρευνας που κράτησε 22 μήνες και έριξε βαριά σκιά στους πρώτους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το έγγραφο έχουν αφαιρεθεί “ευαίσθητες” λεπτομέρειες από τις οποίες θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα μαρτύρων, καθώς και δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν απόρρητα.

 «Αυτό είναι φριχτό, είναι το τέλος της προεδρίας μου»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίστευε ότι ο διορισμός ενός ειδικού εισαγγελέα που θα αναλάμβανε την ομοσπονδιακή έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 θα σήμαινε “το τέλος της προεδρίας του”, σύμφωνα με την έκθεση του Ρόμπερτ Μάλερ.

Όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ενημέρωσε τον Τραμπ για τον διορισμό του Μάλερ, τον Μάιο του 2017, ο πρόεδρος έγειρε πίσω στην καρέκλα του και είπε: “Ω Θεέ μου. Αυτό είναι φριχτό. Είναι το τέλος της προεδρίας μου. Την έχω άσχημα”.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ ρώτησε τον Σέσιονς, τον οποίο επέκρινε για μήνες επειδή είχε αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα: “Πώς το επέτρεψες να γίνει αυτό, Τζεφ” και σχολίασε ότι ο υπουργός τον απογοήτευσε.

Ο Σέσιονς, ο οποίος παραιτήθηκε τελικά τον περασμένο Νοέμβριο, θυμάται ότι ο Τραμπ του είπε: “Υποτίθεται ότι θα με προστάτευες” ή κάτι παρόμοιο.

“Όλοι λένε ότι αν εμπλακεί ένας από αυτούς τους ανεξάρτητους ερευνητές, καταστρέφεται η προεδρία σου. Θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια και δεν θα είμαι σε θέση να κάνω τίποτα. Είναι το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ”, φέρεται εξάλλου να είπε ο Ταρμπ, σύμφωνα με την έκθεση.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση (στα Αγγλικά) ΕΔΩ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33