search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:06
MENU CLOSE

Με δύο ταινίες η Ελλάδα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Μόσχας

19.04.2019 11:28
X.A.: Η “ετυμηγορία” της S&P θα καθορίσει την βραχυπρόθεσμη τάση - Media

 

Με δυο ελληνικές ταινίες -«Λεωφόρος Πατησίων», του Θανάση Νεοφώτιστου, και το «The Waiter» του Στηβ Κρικρή- συμμετέχει η Ελλάδα στο φετινό 41ο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Μόσχας. Στόχος της ελληνικής παρουσίας στο φεστιβάλ θα είναι και η ενημέρωση των Ρώσων παραγωγών για τις ευκαιρίας που τους δίνονται να παράγουν στην Ελλάδα.

Σε ένα κινηματογραφικό χώρο που συνεχώς εκσυγχρονίζεται, όπως είναι το φεστιβάλ της Μόσχας, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας, Νέστωρ Τυροβουζης, παρουσίασε τα κίνητρα του ελληνικού cash rebate, που αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής. Η ελληνική πρόταση για παραγωγή ταινιών, όπου με θεσμοθετημένο τρόπο επιστρέφεται το 35% των εξόδων μέσα σε ένα εξάμηνο από την ολοκλήρωση της, έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Ρώσων παραγωγών και κινηματογραφικών ομίλων.

Όπως αναφέρθηκε, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είναι διατεθειμένο να διοργανώσει εκδήλωση για την πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση των Ρώσων ενδιαφερομένων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:03