search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:32
MENU CLOSE

Έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο για τη βιομηχανική κάνναβη

19.04.2019 14:57
Εταιρεία καλλιέργειας και εμπορίας κάνναβης ίδρυσε ο γιος του Πάνου Καμμένου - Media
 
Το θεσμικό πλαίσιο για τη βιομηχανική κάνναβη γνωστοποίησε με ανακοίνωση του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Όπως προέκυψε μετά από τη διαβούλευση και σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προβλέπεται μεταξύ άλλων η αυστηροποίηση των κυρώσεων καθώς και η υποχρεωτική τήρηση των απαραίτητων παραστατικών.
 
Παράλληλα το ΥΠΑΑΤ τονίζει ότι σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη μεταποίηση της κάνναβης «μέσω της οποίας προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας».
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη «η κυβέρνηση στηρίζει ενεργά την είσοδο νέων προσοδοφόρων καλλιεργειών στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα τη φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη όπου η Ελλάδα με προσέγγιση σοβαρή και υπεύθυνη κατέστη πρωτοπόρος και ελκυστική στις σοβαρές, ξένες επενδύσεις που είναι αναγκαίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου».
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω του νέου θεσμικού πλαισίου δίνεται η δυνατότητα:
 
-Εισαγωγής σπόρων και καλλιέργειας ποικιλιών κάνναβης που δεν είναι εγγεγραμμένες στον κοινοτικό κατάλογο ποικιλιών, μόνο για χρήση από τους παραγωγούς και όχι για εμπορία σπόρων.
 
-Καλλιέργειας σε γλάστρες ή σε συστήματα υδροπονίας εντός θερμοκηπίων.
 
-Προβλάστησης των σπόρων με σκοπό τη μεταφύτευσης φυταρίων και διαχωρισμού αρσενικών – θηλυκών φυτών πριν τη φύτευση στο χωράφι.
 
-Γνωστοποίησης της ημερομηνίας σποράς ή φύτευσης όχι πριν αλλά τρεις μέρες μετά από την πραγματοποίηση τους.
 
-Αδειοδότησης και έναρξης της καλλιέργειας (μόνο για τις ποικιλίες εκτός κοινοτικού καταλόγου) όλη τη διάρκεια του χρόνου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:31