search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:42
MENU CLOSE

Δεκατρία χρόνια φυλακή σε ηλικιωμένο που πυροβόλησε πρόσφυγα στη Μόρια – Είχε σκοτώσει τη γυναίκα του

19.04.2019 16:02
Δεκατρία χρόνια φυλακή σε ηλικιωμένο που πυροβόλησε πρόσφυγα στη Μόρια - Είχε σκοτώσει τη γυναίκα του - Media

 

Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χίου στον 79χρονο από την Μόρια, ο οποίος τον Ιούλιο του 2018 είχε πυροβολήσει 15χρονο τότε Σύρο πρόσφυγα με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και στα κάτω άκρα.

Το δικαστήριο σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης HIAS Greece, η οποία εκπροσώπησε το θύμα που είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα και καταδίκασε το δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άμυνα και ότι το έγκλημα διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής.

Ο καταδικασθείς έχει στο παρελθόν καταδικασθεί ξανά σε πολυετή κάθειρξη για το φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε, ενώ διαμένει σε σπίτι μέσα σε κτήμα πολύ κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Οι πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας μετά το συμβάν τον έφερναν να έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές το όπλο του για να απομακρύνει από την ιδιοκτησία του πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ πυροβόλησε το 15χρονο Σύρο μπροστά στα μάτια των γονιών του και του ανήλικου αδελφού του. Η οικογένεια είχε φύγει από τον καταυλισμό κατά τα επεισόδια που είχαν τότε προηγηθεί ανάμεσα σε αραβόφωνους και Αφγανούς αιτούντες άσυλο προκειμένου να προστατευθεί. Περίμεναν δηλαδή να ηρεμήσουν τα πράγματα για να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Με ανακοίνωσης της οργάνωση HIAS Greece, χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου «η οποία στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια σε κάθε είδους αυτοδικία.»

Πηγή: stonisi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41