search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:45
MENU CLOSE

ΚΚΕ:  Αντιλαϊκή πολιτική είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με Ν.Δ.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2069
18-4-2019
21.04.2019 03:00
koytsoybas.jpg

 

«Μνημείο κοροϊδίας» όσα είπε ο Τσίπρας για τη μείωση του αφορολόγητου λέει ο Περισσός

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ως «μνημείο κοροϊδίας» χαρακτήρισε ο Περισσός την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός για το ζήτημα της μείωσης του αφορολόγητου, καθώς, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, «από τη μία μόλις πριν από λίγες μέρες το υπέγραψε ως δέσμευση, στην απόφαση του Εurogroup, κι από την άλλη, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπόσχεται ότι δήθεν το φυλάει ως έκπληξη για μετά τις εκλογές». Και υπογραμμίζει πως «ο λαός ξέρει καλά ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση Ν.Δ.

«Ολοκλήρωση της βρόμικης δουλειάς»

Εξαπολύοντας «βέλη» προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα το ΚΚΕ σημείωσε πως «οι “Πρέσπες” δεν υπογράφηκαν επειδή έτυχε να βρεθεί ένας μετριοπαθής πολιτικός στη γειτονική χώρα, αλλά επειδή το απαιτούσαν το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν ήρθαν επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε απλά ένα λάθος με το ΔΝΤ, που τώρα μπορεί να συγχωρεθεί για να χωρέσουν και οι υπουργοί του στην “Προοδευτική Συμμαχία”, αλλά γιατί αυτό επέβαλλαν τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε., που εξακολουθούν να ισχύουν για όλους τους λαούς. Η “υπεραπόδοση της οικονομίας” και η “εμπιστοσύνη των αγορών” δεν είναι κριτήριο για τη ζωή του λαού, που συνεχίζει να φορτώνεται όλους τους αντιλαϊκούς νόμους».

Για τον Περισσό «όλες οι παραπάνω επιλογές, τις οποίες προσπάθησε ο κ. Τσίπρας να εξωραΐσει, με αστείες δικαιολογίες, στα μάτια του λαού, ήταν η ολοκλήρωση της βρόμικης δουλειάς, για λογαριασμό του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων».

«Τυχοδιωκτική συμμαχία»

Σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας υποστηρίζει πως πρόκειται για μια συμμαχία που θέλει να «εγκλωβίσει τον λαό σε μια κάλπικη αντιπαράθεση με τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛΛ/ΠΑΣΟΚ, για να κρύψει την ταύτιση μαζί τους στην πολιτική της φτωχοποίησης του λαού και των μνημονίων διαρκείας της Ε.Ε., που τροφοδοτεί την ακροδεξιά και τον φασισμό».

Σε υψηλούς τόνους ο Περισσός ανέφερε πως «όσα κοσμητικά επίθετα κι αν βάλει ο κ. Τσίπρας στη συμμαχία που φτιάχνει, πρόκειται για μια τυχοδιωκτική συμμαχία που γίνεται με στελέχη που έχουν διακριθεί στο αντιλαϊκό έργο, με γυρολόγους της πολιτικής κι απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., με υπηρέτες του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., ακόμη και με φίλους του Αμβρόσιου».

Το ΚΚΕ τονίζει μάλιστα πως αυτή η ταύτιση φάνηκε και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. «Παρά τις επιμέρους διαφορές τους και οι δύο αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για πλήρη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε για όλα τα αδικήματα – κι όχι για μερικά – οι υπουργοί να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί πολίτες, να σταματήσουν τα παιχνίδια με την ερμηνεία του Συντάγματος και να πάψει ο αποφασιστικός ρόλος της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας» υποστήριξε ο Περισσός.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:44