search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:07
MENU CLOSE

Μέλισσες, το πιο ανεξήγητο απ’ όλα στην πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων

19.04.2019 16:55
Μέλισσες, το πιο ανεξήγητο απ’ όλα στην πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων - Media

 

Ο Ναός της Παναγίας των Παρισίων φιλοξενεί από το 2013 τρεις κυψέλες. Κάθε κυψέλη φιλοξενεί περίπου 60.000 μέλισσες.

Θαύμα, τύχη, ή απλώς απόδειξη της ικανότητας για επιβίωση για ορισμένα είδη; Οι 200.000 μέλισσες που ζουν στην Παναγία των Παρισίων από το 2013 κατόρθωσαν να επιβιώσουν από τη μεγάλη πυρκαγιά της Δευτέρας που προκάλεσε την καταστροφή της στέγης του καθεδρικού ναού.

«Έλαβα μια κλήση από τον Αντρέ Φινό, εκπρόσωπο του ναού, ο οποίος μού είπε ότι υπάρχουν μέλισσες που πετούν μέσα και έξω από τις κυψέλες κάτι που σημαίνει ότι είναι ακόμα ζωντανές!» διηγήθηκε ο μελισσοκόμος. «Αμέσως μετά τη φωτιά, κοίταξα τις φωτογραφίες του drone και είδα ότι οι κυψέλες δεν είχαν καεί, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να μάθουμε αν οι μέλισσες είχαν επιβιώσει. Τώρα ξέρω ότι υπάρχει δραστηριότητα, (στις κυψέλες) και αυτό είναι μια τεράστια ανακούφιση!» ανέφερε στο CNN ο μελισσοκόμος Νικολά Ζεάν, ο οποίος ασχολείται με τις κυψέλες.

«Δεν βρίσκονταν στη μέση της φωτιάς, αν βρίσκονταν, δεν θα είχαν επιβιώσει», εξήγησε ο Ζεάν. Οι κυψέλες είναι φτιαγμένες από ξύλο, οπότε θα παραδίδονταν στις φλόγες». «Το κερί λιώνει στους 63 βαθμούς, αν η κυψέλη είχε φτάσει σε εκείνη την θερμοκρασία που θα είχε λειώσει το κερί και θα κολλούσε μαζί τις μέλισσες, όλες θα χάνονταν».

Ενώ είναι πιθανό οι κυψέλες να γέμισαν με καπνό, αυτό δεν τις επηρεάζει όπως θα τους ανθρώπους, εξήγησε ο μελισσοκόμος. «Οι μέλισσες δεν έχουν πνεύμονες σαν εμάς», είπε. «Και δεύτερον, επί αιώνες δουλεύουμε με τις μέλισσες, χρησιμοποιούμε καπνιστήρι για τις μέλισσες».

«Στην αρχή, σκέφτηκα ότι οι τρεις κυψέλες είχαν καεί, δεν είχα καμία πληροφορία. Όμως στη συνέχεια μπόρεσα να δω στις δορυφορικές εικόνες ότι δεν είχε συμβεί αυτό και ο εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού μου επιβεβαίωσε ότι έμπαιναν και έβγαιναν από τις κυψέλες», συνεχίζει.

«Ήμουν απίστευτα θλιμμένος για τη Νοτρ Νταμ επειδή είναι ένα τόσο όμορφο κτίριο και ως καθολικός αυτό σημαίνει πολλά για μένα… Αλλά για να ακούσω ότι υπάρχει ζωή όταν πρόκειται για τις μέλισσες, αυτό είναι απλά θαυμάσιο… ήμουν ενθουσιασμένος”, πρόσθεσε. «Ευτυχώς, οι φλόγες δεν τις άγγιξαν, είναι θαύμα!» πρόσθεσε ο Ζεάν.

Πηγή: ΣΚΑΙ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:06