search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:27
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ

19.04.2019 18:11
ΚΚΕ: Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας – Συνεχίζονται τα ανοίγματα για την «κοινωνική συμμαχία» - Media

 

«Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τις 20 Απρίλη 2015 και την έναρξη της δίκης της ΧΑ. Τέσσερα χρόνια που οι κατηγορούμενοι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, σπέρνοντας το ρατσιστικό ναζιστικό τους δηλητήριο. Τέσσερα χρόνια με προσπάθεια από την πλευρά της εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης της ΧΑ να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η δίκη» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την καθυστέρηση της δίκης. Βγάζει μάτι ότι τα μέτρα που πάρθηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κάτω από την πίεση συνηγόρων πολιτικής αγωγής, αλλά και του εργατικού – λαϊκού κινήματος, θα μπορούσαν να είχαν εφαρμοστεί εξαρχής και να είχε ήδη ολοκληρωθεί η δίκη. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, όμως, δεν σταματάνε εκεί».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, έχουν δείξει επανειλημμένα ανοχή στο φασισμό. Βγάζουν λάδι την ΕΕ και την πολιτική της, που θρέφει το φασισμό εξισώνοντάς τον με τον κομμουνισμό, που αθωώνει και ηρωοποιεί συνεργάτες των ναζί, που ενισχύει την καταστολή απέναντι στους λαούς, που προετοιμάζει και εξαπολύει πολεμικές επιθέσεις αυξάνοντας τις καραβιές προσφύγων και μεταναστών, στοιβάζοντας τους σε κολαστήρια τύπου Μόριας» τονίζει το ΚΚΕ.

«Από όλη την μέχρι τώρα διαδικασία», αναφέρει στη συνέχεια της ανακοίνωσής του «μέσα από συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία, έχει γίνει φανερός ο εγκληματικός χαρακτήρας της ΧΑ, λόγω της ναζιστικής ιδεολογίας και – κατ’ επέκταση – συγκρότησής της. Είναι τεράστιος ο όγκος των ντοκουμέντων που αποδεικνύουν τον ναζιστικό χαρακτήρα της ΧΑ και την εγκληματική δράση της, το ρόλο της ως μαντρόσκυλο μεγάλων συμφερόντων, ενάντια σε εργάτες, Έλληνες και μετανάστες, σε συνδικαλιστές, σε όσους παλεύουν κι αγωνίζονται».

«Η αναγκαία καταδίκη τους δεν αρκεί για την αντιμετώπισή τους. Την πραγματική, ολοκληρωτική απάντηση μόνο το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να τη δώσει. Με την πάλη του απομονώνοντας τους χρυσαυγίτες σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, αξιοποιώντας και τα αδιάψευστα στοιχεία της δίκης. Γυρνώντας την πλάτη του στα δήθεν «προοδευτικά» μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την πολιτική που γεννάει και θρέφει τον φασισμό. Ενισχύοντας το ΚΚΕ, που αποκαλύπτει πόσο χρήσιμοι είναι οι φασίστες για το σύστημα, πρωτοστατεί για να αποκλειστούν παντού. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει αταλάντευτα με όλες τους τις δυνάμεις για να ανατραπεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, γνήσιο τέκνο του οποίου είναι κι ο φασισμός» καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:24