search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:30
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Όλοι οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου

19.04.2019 18:27
Κατρούγκαλος: Όλοι οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου - Media

 

«Όπως δήλωσα και στη Βουλή, η προσήλωση της κυβέρνησης μας στη νομιμότητα είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη” τονίζει με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος για τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, και βουλευτών του κόμματός του.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει ότι “ο διαγωνισμός ελέγχθηκε τόσο σε επίπεδο δικαστικό, από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και στο πλαίσιο του εσωτερικού διοικητικού ελέγχου του Υπουργείου Εξωτερικών” και προσθέτει : “Από τους ελέγχους αυτούς δεν προέκυψαν τυπικές ή ουσιαστικές παρανομίες, σε σχέση με τα ερωτήματα της σχετικής επερώτησης. Όλα τα έγγραφα που ζητήθηκαν κατατέθηκαν στη Βουλή”.

Ειδικότερα για τα έγγραφα που εμφάνισε ο κ. Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών αποσαφηνίζει ότι “τέθηκαν υπόψη της γενικής επιθεώρησης του υπουργείου Εξωτερικών για τις ενέργειες αρμοδιότητάς της και θα διαβιβαστούν άμεσα και στον αρμόδιο εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση, τόσο ως προς το περιεχόμενο τους όσο και ως προς τον τρόπο κτήσης τους”.

“Πέραν των ανωτέρω αυτονοήτων”, καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος, “θέλω να τονίσω την δεδομένη εμπιστοσύνη μου στο έμψυχο δυναμικό του υπουργείου μας και να δηλώσω ότι θεωρώ απαράδεκτη οποιαδήποτε στοχοποίηση των λειτουργών του. Όλοι οφείλουν να σέβονται το κράτος δικαίου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30