search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:22
MENU CLOSE

Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι: Ο Ακάρ θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών

20.04.2019 07:03
Ήξεις αφήξεις από τον Ακάρ: Τώρα θέλει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα - Media

 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δε χάνει ευκαιρία να προκαλεί και να βάζει φυτίλια στις σχέσεις της Ελλάδας με τη χώρα του. Τώρα θυμήθηκε την αποστρατικοποίηση των νησιών, ποιος η Τουρκία, που έχει καταπατήσει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Ο Ακάρ είπε: «Με την στρατιωτικοποίηση νησιών που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα παραβιάζονται ξεκάθαρα οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο» και τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν ανεβάσει το θέμα ψηλά.

Ο κ. Ακάρ απευθύνθηκε στον Έλληνα ομόλογο του και ζήτησε να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε συγκεκριμένα: ««με την στρατιωτικοποίηση των νησιών του που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα παραβιάζονται ξεκάθαρα οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Στα πλαίσια του δημιουργικού και ειλικρινούς διαλόγου και στα πλαίσια των καλών σχέσεων μας περιμένω από τον Έλληνα ομόλογο μου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το ζήτημα αυτό όπως και τα άλλα ζητήματα».

Την είδηση μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18