14/11/2019 20:07:11

Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι: Ο Ακάρ θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών

Ακάρ: Στόχος μας τα 462.000 χλμ. της γαλάζιας πατρίδας - Media

 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δε χάνει ευκαιρία να προκαλεί και να βάζει φυτίλια στις σχέσεις της Ελλάδας με τη χώρα του. Τώρα θυμήθηκε την αποστρατικοποίηση των νησιών, ποιος η Τουρκία, που έχει καταπατήσει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Ο Ακάρ είπε: «Με την στρατιωτικοποίηση νησιών που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα παραβιάζονται ξεκάθαρα οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο» και τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν ανεβάσει το θέμα ψηλά.

Ο κ. Ακάρ απευθύνθηκε στον Έλληνα ομόλογο του και ζήτησε να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε συγκεκριμένα: ««με την στρατιωτικοποίηση των νησιών του που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα παραβιάζονται ξεκάθαρα οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Στα πλαίσια του δημιουργικού και ειλικρινούς διαλόγου και στα πλαίσια των καλών σχέσεων μας περιμένω από τον Έλληνα ομόλογο μου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το ζήτημα αυτό όπως και τα άλλα ζητήματα».

Την είδηση μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.