search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:20
MENU CLOSE

Ζωολόγος διαψεύδει το Netflix για τους θανάτους των θαλάσσιων ίππων (Video)

20.04.2019 10:39
Ζωολόγος διαψεύδει το Netflix για τους θανάτους των θαλάσσιων ίππων (Video) - Media

 

Η Dr Susan Crockford θεωρεί πως το συνεργείο του «Our Planet» εξαπάτησε τους τηλεθεατές σχετικά με τον θάνατο δεκάδων θαλάσσιων ίππων.

Μία διαφορετική εκδοχή για τις εικόνες σοκ του ντοκιμαντέρ «Our Planet», με τους δεκάδες θαλάσσιους ίππους που είχαν τραυματιστεί θανάσιμα, πέφτοντας από μεγάλο ύψος, παρουσίασε στο προσωπικό της blog μία ζωολόγος.

Πρόκειται για την σκηνή που τα συγκεκριμένα θηλαστικά βρίσκονται στην άκρη ενός πολύ μεγάλου βράχου και εξαιτίας της χαμηλής όρασης που έχουν όταν είναι έξω από το νερό, δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που διατρέχουν και οδηγούνται σε φρικτό θάνατο.

Το συνεργείο του David Attenborough χρίζει ως υπεύθυνη για το αυτό το τραγικό περιστατικό την κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων, καθώς όπως αναφέρεται πως πάνω από 100.000 ζώα συγκεντρώθηκαν σε μία μόνο παραλία, αφού οι πάγοι που θα έβρισκαν καταφύγιο είχαν λιώσει.

Έτσι, προσπαθώντας να προσαρμοστούν σε ένα άβολο περιβάλλον για να ξεκουραστούν, έφτασαν στο σημείο να ανέβουν ψηλά στους βράχους από άλλο σημείο και μετά να μην μπορούν να κατέβουν.

Ωστόσο η Susan Crockford θεωρεί πως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, καθώς διαψεύδει αυτή την εκδοχή. Θεωρεί πως οι εικόνες αυτές είναι από το 2017, όταν υπήρξε περιστατικό με πολικές αρκούδες να κυνηγούν ουσιαστικά δεκάδες θαλάσσιους ίππους που για να σωθούν έπεσαν από τους βράχους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν.

«Το συνεργείο αρνείται πεισματικά να δώσει λεπτομέρειες για την χρονολογία και την τοποθεσία των εικόνων που τράβηξαν, καθώς πρόκειται για το περιστατικό στην Σιβηρία το Φθινόπωρο του 2017», έγραψε μεταξύ άλλων.

Οι συντελεστές του επεισοδίου «Frozen Worlds», όμως αρνούνται κάτι τέτοιο: «Δεν οδηγήθηκαν στον γκρεμό από πολικές αρκούδες. Το ξέρουμε αυτό, επειδή υπήρχαν δύο μέλη του συνεργείο πίσω από τους βράχους και μας ενημέρωναν, προκειμένου να μην υπάρξει ανθρώπινος κίνδυνος», είπε η σκηνοθέτης Sophie Lanfear.

«Μόλις οι θαλάσσιοι ίπποι ξεκουράστηκαν για λίγες μέρες, ήθελαν να επιστρέψουν στην θάλασσα όταν οι υπόλοιποι που ήταν χαμηλά είχαν ξεκινήσει να φεύγουν. Για ώρες προσπαθούσαν να ισορροπήσουν στα βράχια πριν πέσουν. Ο λόγος που επέλεξαν αυτή την τοποθεσία για να ξεκουραστούν είναι επειδή εκεί υπήρχαν πάγοι που τώρα έχουν λιώσει», συμπλήρωσε.

 

Πηγή: gazzetta.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:19