search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:54
MENU CLOSE

Παντερμαλής: Στη διαδρομή των δέκα χρόνων, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το ευρύ κοινό αγάπησε το Μουσείο Ακρόπολης

21.04.2019 07:28
Παντερμαλής: Στη διαδρομή των δέκα χρόνων, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το ευρύ κοινό αγάπησε το Μουσείο Ακρόπολης - Media

 

«Όταν κερδίζεις την παγκόσμια κοινότητα, ασκείται μόνιμα μια τεράστια πίεση στο Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής

Στις 10 Ιουνίου 2019 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας. «Πώς θα το γιορτάσετε;», ρωτήσαμε τον πρόεδρό του, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ήρεμα και απλά. Το νέο κομμάτι του μουσείου που θα γιορτάσουμε είναι το άνοιγμα της ανασκαφής, μετά από δέκα χρόνια και από πολλές περιπέτειες», απάντησε, υπενθυμίζοντάς μας την επιθυμία-ευχή που είχε εκφράσει πέρσι στα γενέθλια των εννιά χρόνων του ιδρύματος.

Και η γενική αποτίμηση των δέκα αυτών χρόνων; «Ο απολογισμός ξεκινά από το ποιος ήταν ο βασικός στόχος αυτού του μουσείου. Και βασικός στόχος ήταν ο επισκέπτης του», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δίνοντας το στίγμα μιας μουσειακής πολιτικής που έχει φέρει το Μουσείο Ακρόπολης στην κορυφή των αντίστοιχων ιδρυμάτων.

Ο κ. Παντερμαλής χαρακτηρίζει «εξαιρετικά θλιβερό γεγονός» την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων και επισημαίνει την ανάγκη «αυτές τις στιγμές να αναλογιστούμε ορισμένα πράγματα. Κυρίως ό,τι αφορά στη φύλαξη, στη συντήρηση και στην προστασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44