search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Mήνυμα Μενέντεζ στην Άγκυρα: Αν αγοράσει S-400 αναστέλλεται η πώληση των F-35

21.04.2019 09:24
Mήνυμα Μενέντεζ στην Άγκυρα: Αν αγοράσει S-400 αναστέλλεται η πώληση των F-35 - Media

 

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα στέλνει ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, καθιστώντας σαφές πως σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, θα σημαίνει την αναστολή της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35  στη γείτονα χώρα.

Ο  γερουσιαστής των Δημοκρατικών και επικεφαλής της μειοψηφίας στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων μάλιστα προσθέτει ότι η αγορά των S-400 μπορεί να επιφέρει και άμεσες κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Μπομπ Μέντεζ βάζει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο της μεταφοράς των αμερικανικών βάσεων από την Τουρκία στην Ελλάδα, σε περίπτωση αποφασιστικής στροφής της γείτονος μακριά από τη Δύση, σημειώνοντας ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο στην ιστορία τους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:09