28/01/2021 17:20:48

Τσοβόλας: Με προσέγγισε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχω στην Προοδευτική Συμμαχία αλλά αρνήθηκα

Τσοβόλας: Με προσέγγισε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχω στην Προοδευτική Συμμαχία αλλά αρνήθηκα  - Media

 

Την απόφαση του να μην επιστρέψει στην ενεργό πολιτική αποκάλυψε στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός, Δημητρης Τσοβόλας.

«Στη ζωή (δεν πρέπει να λες) ποτέ όχι. Αλλά δεν έχω αποφασίσει να επιστρέψω», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας επιβεβαίωσε πως τον προσέγγισε ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία αλλά όπως είπε αρνήθηκε. «Κάνουν προσπάθεια προσέγγισης ανθρώπων που βρίσκονται στον προοδευτικό χώρο. Εγώ επειδή δεν έχω αποφασίσει να εμπλακώ πάλι με την ενεργό πολιτική είπα όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πρώην υπουργός είπε ακόμα πως είναι γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι κυρίαρχη δύναμη στον "αντι-νεοφιλελεύθερο" χώρο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως αποδείχτηκε πως «και πολιτικές ικανότητες και πολιτικό λόγο. «Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σημαντικά», ανέφερε.

 «Εγώ λέω πως το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να συμμετέχει – καθαρά πλέον – σε αυτή τη διαδικασία της αντι-φιλελεύθερης παράταξης, αλλά με ίσους όρους βέβαια. Δεν το συζητώ», σημείωσε.

Απαντώντας σε όσους συγκρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Τσοβόλας σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία σχέση και σύγκριση. «Από τότε που έφυγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου δυστυχώς οι ηγεσίες στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς. Ήταν οι τελευταίοι των μοϊκανών που είχαν και γενικότερη εικόνα για τα διεθνή πράγματα αλλά παράλληλα ήταν και ηγέτες», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.